Reklama

Reklama

Kanibalové

(festivalový název)
Muzikál / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Portugalsko / Francie / Západní Německo / Itálie / Švýcarsko, 1988, 90 min

Obsahy(1)

Pro netradiční zpracování archetypálního příběhu o krásce a zvířeti, do něhož zasahuje postava věčného milovníka Dona Juana, si Manoel de Oliveira zvolil netradiční formu: filmovou operu. Černohumorným snímkem z produkce Paula Branca, k němuž složil hudbu významný portugalský operní skladatel své doby Jo?o Paes, provází diváky zcizující postava brechtovského vypravěče. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (6)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Ve slovnících cizích slov by pod pojmem ,,makabrózní" měl být odkaz na tento film. Je to jako Tajemství hradu v Karpatech, jen ještě přehnanější. Na půlnoční projekci na 39. LFŠ jsem si to neuvěřitelně užil. Je to divné, sugestivní, bizarní... A nepřestane mě překvapovat, že to natočil člověk, kterému bylo 80. Takové svěží a provokativní dílo! Hlavně je nutné vydržet do konce, jinak přijdete o kentaura! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Skoro ¾ snímku je to filmová opera ozvláštněná postavami houslisty a vypravěče, jinak je to však spíš nuda, naštěstí částečně s nádechem tajemna, které pozvolna graduje. Zlom přišel při svatební noci, kdy jakoby začala černohumorná lehce hororová parodie, a to tak absurdní, že se snad ani nešlo nesmát. Nic to však nemění na tom, že tento filmový experiment (nebo za co se dají Kanibalové vlastně považovat) v mnoha ohledech naprosto selhává, proto pouze 2*. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Co sem se.... operu? Pro někoho kdo k ní nemá alespoň nějaký vztah je to naprosto nepřijatelné. A název Kanibalové? No to je další přestřelení... - 1. 8. 2013 - 1/2 filmu - 0% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama