Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno to začalo před mnoha, mnoha lety. Tehdy byl svět velice nebezpečný, vládli v něm krutí lidé a černá magie. Ale mezi nimi byli také lidé šlechetní a dobří. Film vypráví příběh o Ježíšovi z Nazaretu a o třech králích Melicharovi, Baltazarovi a Kašparovi, kteří mu ve své skromnosti při jeho narození předali své dary. Melichar zlato, které bylo pro toho, kdo prokáže svou odvahu, Baltazar myrhu pro toho, kdo jedná srdcem, a Kašpar kadidlo jako odměnu za skromnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Až moc... Až moc dobrodružné a akční, až moc kouzel, černé magie, poutníků na cestě (nejen tři králové, ale k nim samozřejmě jedna zamilovaná dvojice :-)), až moc tlustý Herodes, "neuvěřitelných" zvratů ("Zlato mi zachránilo život." "Král s černou duší si zaslouží trochu uhlí."). Až moc rozvláčně vyprávěná cesta, takže se ztrácí ze zřetele cíl (narozený Ježíš) i cesta zpět "do své země". Příběh tří králů a hlavně jeho poselství šly stranou. Pochválit můžu jen výběr tématu, jeho zpracování mi v ničem nesedělo. Nelze ani v nejmenším srovnat s Princem egyptským. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Dva mágové ovládající bojová umění, přitroublý zlatachtivý tlouštík, sexy válečnice a mladík zatížený pomstou za vraždu otce. Seznamte se, tři králové a jejich výprava. Dobře, to je řečeno s velkou porcí nadsázky, ale i tak nemá film s vánočním poselstvím vlastně nic společného. Za jedno zhlédnutí ale tenhle plytký dobrodružný příběh stojí. Existence filmu obecně reflektuje svátek tří králů ve Španělsku, kde má stejný (v minulosti dokonce větší) význam jako samotné vánoční svátky, a tři králové mohou nosit dárky. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční video animace, kterou známe ze všech na videotrh rovnou poslaných pohádek od Disneyho, ale kvalitní a dobrý dabing a taky pro děti vcelku zajímavý příběh. Rozhodně zapadne v mraky jiných pohádek, které jsou hlavně svou nenáročnou animací určené především výrazně mladším divákům. Totální průměr bez výrazného poselství, což je škoda vzhledem k tématu. Hudba: José Battaglio & Kaelo del Río ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák môže stavať hlavne na krásnej a poctivej 2D animácii, ktorá sa veľmi podobá tej disneyovskej. Na Španielsko pozoruhodné. Príbeh sa síce nedrží biblickej predlohy, ale je určený deťom, čiže fantázie, dejové vsuvky a rôzne zvraty sú vítané. Hlavne, keď je to celé silne dobrodružné, výpravné, občas akčné a aj komické. Síce nie som zástanca, aby musela byť vo vážnejšom animáku každá druhá postava komediálna, občas sa v kúzlach a akcii tlačí na pílu a pripomína iný druh animákov, ale kedže je cieľová skupina aká je, treba prižmúriť očko. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama