Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel se dostane do rozporu se zákonem za podporu teroristické organizace ETA. Může si vybrat: vězení nebo práci agenta tajných služeb. Časem se mu podaří proniknout až do nejvyššího vedení ETA. Naplánuje její likvidaci, ale nejvyšší místa náhle nemají zájem. Při útoku policie málem přijde o život. O vlásek unikne smrti. Nechá si udělat plastiku obličeje a snaží se zmizet. ETA na něj vypsala odměnu a agent s krycím jménem VLK je stále na útěku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý neexplozivní thriller (ve stylu novějšího Spielbergova Mnichova) nejen o teroristické organizaci ETA, ale také o jejich vnitřních rozporech, různých přístupech vlády k jejímu potlačení a o podvraťácích na obou stranách. Ve filmové době, kdy má každý terorista vybavení snad i k telefonování do jiných galaxií, působí takové retro jak příjemný svěží vánek. A Mélanie Douteyl, kvůli ní a jejímu nádhnérmu baskytskému zpěvu bych se k těm separatistům snad i přidal :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Španieli natočili film z vlastnej stajne o udalostiach, ktoré sú im vlastné, no keby som film nevidel v originálnom znení, mám pocit, že ide o nejaký americký počin. Tvorcovia totiž určite uvažovali aj o mimošpanielskej distribúcii a následnom úspechu. Nasvedčuje tomu slušné technické spracovanie, od efektov, cez vyslovene skvelú kameru, až po takmer komplet anglický soundtrack. Príbeh a scenár nás zo začiatku behom pár chvíľ zatiahne do centra diania a všetko je dynamické, rýchle, má to spád. Niekde však nastane útlm a dvojhodinový film sa tiahne do konca ako slimák. Prakticky všetky zapamätateľnejšie scény a originalita sa odohrajú v prvej polovici a po horšom závere som si na ne už ani nespomenul. Keby to bolo naopak, možno by som to aj vnímal opačne. Dej je síce pútavý, ale neprekvapí. V prípade lepšieho psychologického rozboru postáv, či väčšej porcie napätia a originality, či väčšieho dôrazu na zostrihanie filmu by som dal štvrtú hviezdičku. 70%. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Chceš-li s vlky býti, musíš s nimi výti. Opravdu zajímavý a napínavý thriller natočený podle skutečných událostí. Má ženská zvědavost byla opět silnější a tak jsem trochu pátrala,abych se dozvěděla něco víc o muži s jménem Mikel Lejarza. Pár zajímavostí jsem se dočetla v rozhovoru, který byl pořízený i ohledně tohoto filmu. Skutečný Mikel Lejarza v něm něco málo prozdradil,ale s ohledem na jeho minulost byl stále opatrný. Dostal novou identitu a ztratil nejen svou tvář,ale především už navždycky veškerý kontakt se svou rodinou a přáteli. Dodnes žije v neustálém napětí, protože jeho hlava je stále žádoucí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Zajímavě natočený špionážní thriller se zřetelně liší od běžné produkce a vyhýbá se obvyklým žánrovým klišé. Noriega dokázal hlavní postavě vtisknout důvěryhodnost a jeho přeměna z idealistického mladíčka na ostříleného pracovníka tajné služby je věrohodná. Příběh je o to zajímavější, že vychází ze skutečných událostí. Plíživý rozklad autoritářského režimu je zobrazován jakoby mimochodem prostřednictvím porad vojenského a policejního vedení. Film mj. ukazuje, jakou cenu v osobním životě musí zaplatit člověk, který si zvolí přetvářku a potlačí vlastní identitu. Stoprocentní dojem kazí jen dvě scény: v první Vlk zbytečně riskuje zastřelení odhalením skutečné identity členovi ETA, jen aby prokázal svou mravní převahu (patetické a klišovité), druhým případem je závěrečná "instruktáž" šéfa tajné služby, kde vylíčí, jak se teroristé a policejní složky navzájem potřebují. Tak otevřené přiznání by ale šéf tajné služby nikdy neudělal. Chytrý divák na to stejně přijde sám. Celkový dojem: 90%. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Tento film byl natočen podle skutečné události. Mikel Lejarzo se pod krycím jménem VLK infiltroval do teroristické organizace ETA a podílel se na pádu čtvrtiny aktivistů této organizace. Dodnes prý členové ETA sebou nosí kulku s jeho jménem na jeho případnou likvidaci... - Viděno 1x + 25. 1. 2011 - 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na autentických miestach v Madride, Barcelone a baskickom regióne País Vasco na severovýchode Španielska. (MikaelSVK)
  • Preciznost filmu dokresluje plakát na ulici před obchodem, kde se hlavní hrdina setkává s agenty. Ten je k filmu Poslední tango v Paříži (1972) s Marlonem Brandem a rezonuje tak umístěním v čase naprosto přesně se skutečnou událostí, podle které je snímek natočen. (dokec)

Reklama

Reklama