Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil být kontroverzní. Člověk čeká, co z toho vypadne a ona z toho ve finále je nudná konspirace o tom, jak církev tají fakta (páni, to jsem teda vůbec ještě nikde neviděl...) a to o nějakém tajném evangeliu. Ono je ale taky zajímavé, že ten film působí jako béčko, ale zároveň chce sdělit nějaké poselství a sám ten film neví, čím by chtěl být radši. Když si tu člověk přečte komentáře, půlka to bere jako jedno a druhá půlka jako to druhé. A v tom mi to právě přijde neuspořádané. Navíc tomu chybí i nějaká pořádná atmosféra a děsivé to není ani náhodou. 2* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Stigmata jsou bolestivé krvácející rány, vytvářející se na rukou, nohách, boku a jako krvavý pruh po trnové koruně. Rány znázorňují zranění Krista při ukřižování. Stigmaty trpěla i Frankie, která dostala darem od své matky zvláštní růženec s podivnou minulostí. Od té doby se jí zmocnily tajemné síly, které ji ovládaly. Horory se satanskou tématikou dokážou stále diváka zaujmout a přitáhnout k sobě jako magnet. ()

Reklama

Anticque 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky slušně povedené dílko, s prvky umučení krista, hodně krve, a hlavně dobře obsazené hlavní role. Film by se dal zkrátit, neboť občasně děj stál na místě a nechtěl se hýbat. Ale nakonec po konci filmu jsem uznal kvalitu filmu, i přes nudné pasáže, ale když jsem se vžil do děje tak 75 % je na místě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nabušená a řemeslně poměrně dobře zvládnutá filmařina, opírající se mimo démonického vizuálu především o zajímavý námět a solidní herecký výkon Patricie Arquette. Jakožto čistému ateistovi a neznalci "biblické mytologie" mi snímek nijak kontroverzní či šokující nepřijde, ovšem o temnou atmosféru a strhující scény stigmatických ran, potažmo vymítání, zde nouze skutečně není a jsou natočeny vskutku působivě s potřebnou dynamikou a důrazem. Soundtrack je překvapivě poměrně působivý a bát se minimálně jednou za celý film určitě budete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najmenší problém tohto filmu je v tom, že výraz „stigmata“ v spisovnom slovenskom jazyku nenájdete ("správne" Stigmy zrejme nášmu zlatému slovenskému distributórovi pripadali hlúpe a tak ich proste nepoužil, amatér). Dosť však bolo kvákania o detailoch. Sústreďme sa radšej na mdlé herecké výkony (len Gabriel Byrne stíha udržiavať divákov záujem... trocha), prekvapivo nudný scenár (ZASA náboženské sprisahania na najvyšších miestach???) a tak nám zostane len striedavo pôsobivá/rušivá "výrazná" audiovizuálna stránka (režisér je bývalý klipár). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Verš "Rozštípni dřevo a já tam budu, nadzvedni kámen a nalezneš mě" pochází z Tomášova evangelia (verš 77). (HappySmile)
  • Když Frankie diskutuje s knězem o pátém stigmatu, říká, že oštěp v Ježíšově boku je to, co jej zabilo. Ve skutečnosti byl oštěp pravděpodobně použit k tomu, aby se ověřilo, že je Ježíš mrtev. (HappySmile)
  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)

Reklama

Reklama