Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Svižne natočená báchorka, ktorá je jedným z tých filmov, ktorý z bahna podpriemeru vyťahujú hereckí predstavitelia Gabriel Byrne a Patricia Arquette. Réžia je však rozpačitá a Wainwright film pojal až príliš moderne. Trochu mystiky by tomu neuškodilo. Ale ten malý exorcistický rituál sa mi páčil :-) ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Králoství je na nebi (...) Rozštípněte dřevo, já jsem tam. Zvedněte kámen, já jsem tam." V roce 1945 nalezl arabský rolník v polích soubor gnostických spisů. Jejich skutečný původ dodnes zkoumají fundovaní vědci a o pravosti nelze pochybovat. Svitky jsou patrně nejpůvodnějším a nejbližším záznamen slov Ježíše a vzdorují v mnoha částech jednostrannému výkladu současné církve. Vatikán je posléze označuje za apokryfní. Tento film čerpá z námětu "proč" církev toto evangelium odmítá. Odpověď je snadná - podle tohoto evangelia není mezi Bohem a věřícím nic. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Stigmata jsou bolestivé krvácející rány, vytvářející se na rukou, nohách, boku a jako krvavý pruh po trnové koruně. Rány znázorňují zranění Krista při ukřižování. Stigmaty trpěla i Frankie, která dostala darem od své matky zvláštní růženec s podivnou minulostí. Od té doby se jí zmocnily tajemné síly, které ji ovládaly. Horory se satanskou tématikou dokážou stále diváka zaujmout a přitáhnout k sobě jako magnet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najmenší problém tohto filmu je v tom, že výraz „stigmata“ v spisovnom slovenskom jazyku nenájdete ("správne" Stigmy zrejme nášmu zlatému slovenskému distributórovi pripadali hlúpe a tak ich proste nepoužil, amatér). Dosť však bolo kvákania o detailoch. Sústreďme sa radšej na mdlé herecké výkony (len Gabriel Byrne stíha udržiavať divákov záujem... trocha), prekvapivo nudný scenár (ZASA náboženské sprisahania na najvyšších miestach???) a tak nám zostane len striedavo pôsobivá/rušivá "výrazná" audiovizuálna stránka (režisér je bývalý klipár). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je nejaké postmodernistické uchopenie problémov viery? Myšlienku Stigmata majú. Súhlasím s ňou, lenže všetko ostatné je príliš na efekt, príliš cool a príliš béčkové a aj tá myšlienka je podaná príliš kostrbato. Prečo by onen "posol, ktorého identita nie je dôležitá", trápil kvôli podaniu dôležitého posolstva nejaké mladé dievča takýmto spôsobom, je mimo logiky inteligentnejšieho diváka. Stigmata mali byť tým filmom, ktorý vyhrá v súboji s nepodareným Koncom sveta, ale kvalitatívne dopadol približne rovnako. Lenže všetci sme boli hotoví z mystického oparu okolo konca milénia a tak sme dali producentom slušne zarobiť. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)
  • Verš "Rozštípni dřevo a já tam budu, nadzvedni kámen a nalezneš mě" pochází z Tomášova evangelia (verš 77). (HappySmile)
  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)

Reklama

Reklama