Reklama

Reklama

Dinosauři: Tajemství pouště Gobi

  • USA Secrets Of The Gobi Desert

Obsahy(1)

Před více než 80 miliony let se Oviraptor - podivný pták podobný dinosaurovi - ocitl na písečných březích oázy, která se nyní nazývá poušť Gobi a leží v Mongolsku. Příšera, která měřila 8 stop na délku a jejíž drápy ostré jako břitvy sloužily jako zbraně bránily potomstvo před neustálým nebezpečím. Vypravte se s námi na odvážnou expedici spolu s vědci z Amerického muzea přírodní historie a mongolské Akademie Věd a objevte vzácný poklad plný fosílií, které rozbijí dlouholeté mýty o životě dinosaurů. Prostřednictvím okázalého natáčení přímo na místě nálezu a díky povedené animaci vás National Geographic zavede v dokumentu Dinosauři: Tajemství pouště Gobi na cestu do ztraceného světa minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Každý dokument chce prísť s niečim senzačným. A čo sa dá senzačné vymyslieť na hľadaní nejakých zvetraných kostí pohodených niekde v zaprášenom Mongolsku? Tak sa povie, že sa hľadá najvzácnejšia fosília, lebo na svete je ich len 250 kusov. Celý film je natočený kvôli jedinej veci. A to že sa našli dve kostry tesne vedľa seba nad hniezdom. Nič viac, nič menej. Romanticky sa vymyslel príbeh o dvoch milencoch strážiaci svoj poklad, prilepilo sa pár animácií, na natiahnutie času zabŕdnutie do evolúcie či spomenutie iných druhov, po 20 minútovej ukážke ako sa cestuje a umýva ostáva slušných 5 minút na zametanie a oškrabávanie šutrov. Film neukáže nič prevratného či nevideného, preto ak ostane bez povšimnutia divák o nič nepríde. ()

Triceratops 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený dokumentární snímek, animace je pěkná a informace nikdy neselžou. National Geographic se prostě dostane kamkoliv a objeví všechno... Nádherný dokument. ()

Reklama

Reklama