Reklama

Reklama

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Khakee je film, který mate tělem. Je mnoho důvodů, proč jsem zkusila Bollywood, a stejně tak je mnoho důvodů, proč u něj setrvávám. Ale běžná žánrová korupční krimi to skutečně není. Svým způsobem je sice zajímavé si pravidelně potvrzovat, že se po celém světě zhruba ve stejných letech točí stále ty stejné filmy, od sebe prakticky nerozeznatelné. Není to překvapující, pouze poněkud dojemné, že přes veškeré kulturní a další rozdíly, je ten filmový svět jen jeden malý píseček a patrně už tomu ani nikdy jinak nebude. Mám stejné obavy jako Fosgo při Karthik Calling Karthik? Ne, jen tím nejsem úplně uspokojená. Nač sledovat indické zrcadlo sterilního hollywoodského výrobku, když ve všech těch *ollywoodech umějí mnohem více a často lépe? Asi proto, aby si tu a tam dokázali, že umí ovládnout obě strany mince. Nač tedy plýtvat časem? Na Amitabha jako zasloužilého muže zákona v těsně předdůchodovém věku, který má ještě hodně sil a projde si pravým očistcem, než pozná skutečnou pravdu. Na Akshaye, který začíná jako typický muž zákona využívající svou uniformu jen pro vlastní potěšení - pletky s vdanými paničkami a buzeraci jejich manželů. Na Ajaye a jeho skvostného padoucha... a v neposlední řadě na Aishwaryu, majitelku nejnádhernějších modrých očí, jenž zosobnila velice realisticky obyčejné děvče, které v závěru čeká velice zajímavý dějový twist. Žánrově se podařilo Santoshimu do atmosféry vpašovat také trochu hororu a není to na škodu. Takže je jen a jen na vás, jestli vás osloví boj s korupcí na indickém subkontinentu nebo kdekoli jinde na světě. Pokaždé si můžete být výsledkem jistí. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Povedený akční film, který si v porovnání s indickým žánrovým standartem příliš nehraje s nadsázkou, ani romantickými či komediálními prvky. Základní koncepce děje je ovšem poněkud nedramatická (hrdinové někam dojedou, tam je časem přepadnou zloduši, hrdinové útok odrazí a dojedou zase dál, tam je přepadnou zloduši....) a stopáž je indicky velkorysá, takže je Khakee poněkud méně thrilling, než by se mi líbilo k úplné spokojenosti. I tak jde svým způsobem o milník v bollywoodské akční tvorbě a obávám se, že novodobé remaky tamilských akčňáků (Wanted, Ghajini) jsou proti němu poněkud zpátečnické. ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Kritika policie a její provázanosti na prohnilé politiky, zaobalená v akčním hávu. Příběh pojednává o cestě speciálního policejního týmu, který má za úkol eskortovat jednoho teroristu k soudu. V tom se jim snaží zabránit všehoschopní ozbrojenci. Když časem vyjde najevo šokující pravda, nabere vše úplně jiný rozměr..... Výborní herci. Postavy, zápletka i zvraty dokáží oslovit a zaujmout, takže těch pár mušek rádi přehlédnete. To vše je navíc protkáno pocitem bezmoci, osamělosti, zrady, ale i lidské vytrvalosti a nezlomnosti. Písně příjemné. Čtyři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Rajkumar Santoshi vyprávěl příběh filmu politikovi Amaru Singhovi, který zařídil setkání s Amitabhem Bachchanem. Takto film mohl začít s jeho požehnáním. A také v průběhu produkce dostali povolení natáčet na vlaku. Z tohoto důvodu je v úvodních titulcích Amaru Singhovi poděkováno. (NinadeL)

Reklama

Reklama