Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o poznání, rodině a odpuštění je inspirován skutečnými událostmi. Malá Barbara Ann vyrůstá se dvěma matkami. Když dospěje, vdá se a sama se stává matkou, zjistí, že byla adoptovaná. Její děti i ona znají jen část rodiny. Barbara Ann se vydává po stopách svého původu a snaží se najít svou pravou matku. Její pátrání vede k bolestivému odhalení, se kterým se bude muset vyrovnat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Objeveno v koši v Kauflandu!? Je to taková kultivovaná Pošta pro tebe, která tomu je údajně podobná. Ale není škoda času s tímhle humanistickým dílkem strávit část večera. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jímavý osud míšenky Barbary Ann, kterou její bílá matka kvůli barvě pleti a jako nechtěný důsledek znásilnění dala k adopci do černošské rodiny, aby vyrůstala mezi stejnými dětmi, kde by lépe zapadla a nebyla vystavena předsudkům, mne zaujal. Příběh jemně brnká na struny rasové nesnášenlivosti a řeší vztah tří matek k holčičce, která nemá možnost se bránit proti manipulaci se svým životem. Je citlivě natočený s dobrými hereckými výkony a podle skutečného příběhu. Téma není sice originální, ale je zajímavě podané a v některých pasážích jsem se neubránila dojetí nad osudem nechtěného dítěte i všech tří jeho matek. Divák celý příběh zná od začátku, takže závěrečné pátrání dospělé Barbary Ann nepřináší žádné překvapení a jeho zakončení je v americkém stylu. Mne by docela zajímalo, jaký by byl osud malé černé holčičky, kdyby si ji matka nechala a ona vyrůstala v bílé rodině s bílými sourozenci. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama