Reklama

Reklama

Z úst do úst

  • Velká Británie Mouth to Mouth (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh, který v britsko-německé koprodukci natočila režisérka Alison Murrayová, vypráví o dívce, hledající své místo v životě. Dospívající Sherry (Ellen Pageová), která si neví rady sama se sebou, se připojí k radikální pouliční skupině SPARK a odjíždí s ní do Evropy. Pracují společně na vinicích v Portugalsku, jenže vůdce skupiny Harry se záhy projeví jako sektář, toužící ovládat ostatní. Chce si členy skupiny podrobit tvrdou prací a tresty za jakýkoliv prohřešek proti kázni. Výsledkem jsou dva mrtví a strach, jenže Sherry ani mladík, který se do ní zamiloval, takhle dál žít nechtějí. Rozhodnou se, že komunitu opustí, a Sherry, která o ní ztratila veškeré iluze, ještě před odchodem udělá to, co považuje za správné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Film s hipísáckou atmosférou (i když nemá s obdobím hippies vlastně nic společného) a s výrazným evropským feelingem, který to bohužel co do své depresivnosti a devalvace důstojnosti některých postav místy vyhání až do samotného extrému. Nechci tvrdit, že Mouth to Mouth vyznívá nereálně, naopak – pokud bylo záměrem tvůrců natočit protisektářskou agitku, povedlo se to vskutku skvěle, protože doufám, že je nás jen velmi málo takových, kteří by chtěli mít s podobnou skupinou cokoli společného. Osobně mi nevadí depresivní, drsné filmy, které jsou neúprosné ve vztahu ke svým postavám a nedávají divákovi moc prostoru k úlevě (třeba Breaking the Waves nebo Feste), pokud jsou koncipovány uvěřitelně a nepovrchně. Nedokážu ani přesně říct, co tady nebylo v pořádku, ale prostě to na mě v určitých chvílích působilo prvoplánově a vykalkulovaně, což u dramat nesnáším a neodpouštím to. Jinak ale můžu doporučit jako velmi demonstrativní ukázku toho, jak lze manipulovat lidmi – jak moc je to vlastně snadné, když se ví, jak. 2,5* ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film vpravdě cimrmanovský, protože je složený ze dvou jeho hlavních operetních prvků: prvku očekávání, a prvku zklamání. A vskutku, krom toho, že se v něm nic nedělo, tak nejvýraznější části byly ty, které se zatvářily napínavě - a ono se nic nestalo. Jeden bod za scénu s kontejnery a jeden bod za to, že to zase nemůžu paušálně označit za blbost; ale určitě vím, že se k tomuhle už nikdy nevrátím. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film by asi bez inspirace tvrdou realitou ani vzniknout nemohl. Trošku chyba, že nerozvedl příčinu neshod mezi matkou a dcerou a taky jsem nepochopila, čím je vůdce sekty tak okouzlil (kromě toho, že je postupně všechny psychicky deptal), že pak byli i ti nemakačenkové - outsideři ochotni prakticky bez reptání tak tvrdě pracovat. Celé to na mě působilo naprosto věrohodně, snad pouze závěrečné prokouknutí a celkem snadný únik 3 nebo 4 členů komunity, ve které právě došlo k tragickému umrtí, by ve skutečnosti asi tak snadný nebyl a ještě k tomu v jediném dopravním prostředku, který skupina vlastnila. Hodnotím tak vysoko proto, že jsem tak mohla během necelých 2 hodin nahlédnout do velmi zajímavého společenství a nepřišla jsem při tom ani o vlastní "baťoh". ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který neuvěřitelně vyjadřuje těžko vyslovitelné a popsatelné emoce. Ale především zachycuje životní ztracenost, vnitřní prázdnotu a bolest. Někdo prostě nedovede žít podle konvencí, někdo prostě nedovede žít sám se sebou, nedovede najít cestu k sobě, vyjít se sebou, svou realitou, ale ani se svými sny. A tak hledám, hledám, upínám se, zklamávám, znovu věřím a nakonec jen reaguji, jako zvíře jednám pudově a na základě strachu a nejistoty. Nepatřím nikam a tak skončím mezi dalšími, kteří nikam nezapadají, nemusím však zapadnout ani mezi ně. Realita je krutá, smíření nelehké a konce málokdy šťastné... ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ide o ideologicky celkom manipulatívny film, ktorý vyobrazuje komunity mladých ako bandy pošukov a sektárov. Čakal som niečo ako The East, dočkal som sa démonizácie typu Helter Skelter. Nie, takto to v komunitách nefunguje. Ale malo to svoje čaro, dalo sa to. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama