Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jste s mojí dcerou zasnouben teprve pátým rokem a máte tu drzost se jí ... dotknout!“ Drákuloviny mě překvapily poměrně věrnou adaptací Stokerova románu. Humorných scén se však nenachází tolik, kolik by parodie mohla mít, což je u komedie trochu problém. Herci jsou však vesměs sympatičtí, hrají dobře i když scénář občas trochu vázne. Celkově však převládá spíše nuda. I Leslie Nielsen mohl mít více prostoru a vtipných situací. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oh my fucking god!!! Nevím jestli tenhle film nenávidět za hanobení Coppolova bezkonkurenčního opusu nebo ho vynášet do nebes za ty slzy smíchu, které ze mě Brooksova šílená parodie dostala. Nielsen parodující Belu Lugosiho každým pohybem či výrazem tváře je neodolatelný, stejně jako Mel Brooks beroucí si na paškál v Coppolově verzi Hopkinsem geniálně zahraného Abrahama Van Helsinga. Až by člověk uvěřil, že stará Moldávština byla opravdu nádherná řeč :) Ale čert to vem, bavil jsem se jako u málokterého filmu, takže čtyři hvězdy a rychle pryč odsud než si to rozmyslím. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman / Predloha: Dracula - Bram Stoker | Hudba: Hummie Mann | Produkcia: Mel Brooks, Peter Schindler | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Castle Rock Entertainment, Gaumont, Brookfilms | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 11,204,144 $ || Žral som to od detstva. Jeden z filmov, ktoré som mal tak obohraté na VHS, že sa páska úplne opotrebovala. Tento kus je príkladom nadsadeného divadelného humoru, kde sa nič nesmie brať vážne, pretože to funguje len týmto smerom. Mel Brooks si každú situáciu predpripravý hereckou predohrávkou, ktorá potom dovoluje hercom dostatočne využiť potenciál scény. Všetci zúčastnený reagujú, konajú logicky. A to sa veru dosť často nestáva ani v áčkových hollywoodinách... Pre mňa fontána zábavy. 90% | SD, HU DTS | ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

I když se to dalším Brooksovým parodiím (Spaceballs, Robin) neblíží ani k patám, tak aspoň ty dvě * dát musim. Protože u scén zabíjení Lucy a tanec před zrcadlem sem se chechtal jak málokdy. Jinak je to bohužel docela zdlouhavá nuda a pokaždý, když se objevil přehrávající Peter MacNicol, měl sem chuť ho narazit na kůl. Leslie bohužel ani z 10% nedosahoval charizmatu Bely Lugosiho, což je přecejen potřeba, i když je to jenom parodie. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama