Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo by s podiem, kdyby se nejznámější upírský příběh s nejznámějším románovým/filmovým upírem nedočkal parodického zpracování. Jenže tentokrát si Mel Brooks asi vzal moc velké sousto. Humoru pomálu (skvělé jsou asi jen dvě scény), Leslie Nielsen se snaží seč může, Peter MacNicol velice překvapuje, přesto je to po většinu času dost nuda. Navíc, herci hrajou strašně, vtírá se ale nutkavý pocit, že to je v rámci většího komična schválně. škoda, škoda, mohla to být docela zábava. Jeden z Nielsenových nejslabších filmů. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Za zvuků čardáše se odehrávající parodie plná vskutku vtipných momentů a narážek na hororové upírské klasiky v čele s vynikajícím mistrem parodie Nielsenem, který moc dobře ví, jak diváka pobavit. Dále pak trochu jiný Van Helsing, který se baví zastrašováním studentů při pitvách, či šílený Draculův pomocník Renfield, který čas od času nepohrdne nějakou tou nohatou havětí ze země. Zkrátka jedna z těch povedenějších parodií, která sice nesahá k vrcholu v rámci svého žánru, ale na ty solidní 3* s klidem stačí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování legendárního upíra hodně pokulhávalo a v celém filmu se objevilo jen několik světlejších chvilek, které mi vykouzlily úsměv na tváři. Jinak se zde totiž objevil jen suchý humor a pár pokusů vytvořit zábavnou atmosféru. Na začátku filmu se to producentům ještě celkem dařilo, ale postupem času se zábava začala postupně vytrácet a začala se dostavovat paní nuda s velkým N. Dopomohly k tomu i prkenné herecké výkony hlavních aktérů, od kterých jsem zvyklý na lepší představení. Hororová podstata se za celý film mockrát neobjevila a tak musím říct, že jsem viděl mnohem lepší upíří parodie. Filmové efekty se v některých místech opravdu překonávaly, jak sliboval text distributora, ale při samotném zpracování prostředí Transylvánie mi velkou radost neudělaly. Umělost prostředí a kulis byla patrná na první pohled. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jdu na hrad, mám sraz z hrabětem Draculou............. Jeden relaksační transilvánský příběh u kterého se nebude chtít spát. Leslie Nielsen jako hrabě Dracula. Pravda humor je někdy divný, ale jako celek to není zlé. Historie příběhu je povedená. CITÁT - Asi začnu kapitánem............... Draculova denní můra mě rozasmála. Ačkoliv moderní věda upíry a jejich existenci popírá, věřte, že tady je určitě potkáte. CITÁT - A určitě se vrátí.......... Není mrtvá, je nemrtvá................ Tanec lásky okolo 60 minuty byl krásný a choreograficky velmi povedený. CITÁT - Jsem jako vyměněná.......... I ostatní tance jsou dobré, nebojte. Dramatické vyvrcholení příběhu se povedlo a tak může být divák vcelku spokojen a ani mu to moc nepije krev. CITÁT - Renfielde, ty kreténe!...... Ano pane. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama