Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Bat55 

všechny recenze uživatele

"Máme šťastie. Je to imbecil." Zabavná paródia plná skvelých hercov. Leslie Nielsen ako gróf Dracula rozhodne ťahá film z podpriemeru, ale musím uznať, že film obsahuje plno dobrých nápadov, ktoré fungujú aj pri opätovnom pozretí. Vzhľadom na dĺžku filmu prakticky nie je čas na nudu. A ak to porovnám s ostatnými filmami tohto žánru, ktoré si "uťahujú" z iných diel, ide presne o ten prípad, ktorý ma pobavil, ale neurazil. /60%/ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Asi praskla cévka." Už si nevzpomínám, které podebrané vemeno ze Cinemy tenkrát napadlo dát Drákulovinám nehorázných 0%, ale od té doby jistě brouzdá kanalizací, neboť takové profesní selhání se podaří málokomu. Klíčové slovo je NEPOCHOPENÍ. Většina lidí zřejmě čekala od Mela Brookse další neuctivou parodii plnou sprosťárniček a musela být nutně zklamaná. Specifická očekávání budí i obsazení Leslieho Nielsena; ten představuje zase úplně jiný druh parodie. No a kdyby se Brooks vydal tou vyšlapanou cestou, možná že by točil dodnes. Bohužel/Bohudík (jak je komu libo) udělal něco nečekaného: natočil labužnický draculovský pastiš. Laciné fórky jsou tady taky, ale těch chytrých je v Drákulovinách víc než ve zbytku jeho filmů dohromady (a upozorňuju, že na Coppolova Draculu sahal spíš po výtvarné stránce, jinak odkazuje hlavně k Belovi Lugosimu, ale i k dalším verzím) a navíc se za těmi kaskádami gagů skrývá nadšení pro Stokerovu předlohu a její hluboká znalost. Je to paradox, ale parodie, která pohřbila kariéru svého tvůrce, je vážnému originálu věrnější než jakákoli její vážná verze. 80% ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že než se Dracula setká s Van Helsingem, tak je to takové utahanější. Nicméně pak už to jede na plné pecky. Nebudu popírat, že je to film o třech postavách (Nielsen jako Dracula, Brooks jako Van Helsing a MacNicol jako Draculův poskok), ale který dnešní film má tolik charakteristických postav? Někdy jsou rádi alespoň za jednu. Jak jsem již psal, z počátku slabý průměr, nakonec to vygraduje do extáze! Film neurazí, jednou za pár let se na něj dá znovu podívat a opět pobaví - jeví se mi za ta tři shlédnutí (prakticky v sedmileté periodě) jako nestárnoucí klasika. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

čudujem sa ľuďom ktorí považujú humor mala brooksa za vtipný. možno že sú jeho staršie komédie dobré, ale to sa určite nedá povedať o drákulovinách. film (nie komédia) je dosť nevtipný a nudný (poriadne som sa zasmial asi iba raz či dva razy), dá sa povedať že až trápny. riadne sklamanie (no aspoň že sa dá pozerať na herečky:)). ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se s lítou odvahou přidávám k té menšině uživatelů, kteří tento film nepovažují ani za strašlivý nevkus, ani za zábavu pro diváky po frontální lobotomii. Proklajte mé srdce dubovým kůlem a nechte mne shořet na popel, ale mne se to prostě líbilo. A to i přesto (nebo právě proto), že mám Drákulu jak načteného, tak nakoukaného v mnoha různých provedeních. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama