Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman / Predloha: Dracula - Bram Stoker | Hudba: Hummie Mann | Produkcia: Mel Brooks, Peter Schindler | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Castle Rock Entertainment, Gaumont, Brookfilms | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 11,204,144 $ || Žral som to od detstva. Jeden z filmov, ktoré som mal tak obohraté na VHS, že sa páska úplne opotrebovala. Tento kus je príkladom nadsadeného divadelného humoru, kde sa nič nesmie brať vážne, pretože to funguje len týmto smerom. Mel Brooks si každú situáciu predpripravý hereckou predohrávkou, ktorá potom dovoluje hercom dostatočne využiť potenciál scény. Všetci zúčastnený reagujú, konajú logicky. A to sa veru dosť často nestáva ani v áčkových hollywoodinách... Pre mňa fontána zábavy. 90% | SD, HU DTS | ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se s lítou odvahou přidávám k té menšině uživatelů, kteří tento film nepovažují ani za strašlivý nevkus, ani za zábavu pro diváky po frontální lobotomii. Proklajte mé srdce dubovým kůlem a nechte mne shořet na popel, ale mne se to prostě líbilo. A to i přesto (nebo právě proto), že mám Drákulu jak načteného, tak nakoukaného v mnoha různých provedeních. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Drákuloviny jsou mou srdeční záležitost z kategorie filmů k nenáročnému odreagování (stejně jako před lety mě tento film zase dobře pobavil). Ačkoliv se zde Leslie Nielsen objevuje v trochu méně "ztřeštěné" roli než je tomu ve známějších Bláznivých střelách, nemyslím, že by to bylo na škodu. Milým překvapením je ovšem MacNicol - ztvárnění šíleného Renfield považuji za jednu z jeho životních rolí. Nemohu než hodnotit 3* (Mimochodem, už jste si všimli, jak se uživatelé CSFD v hodnocení většiny komedií liší víc než u jiného žánru?) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama