Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Nielsenove filmy od čias Bláznivých striel kvalitou klesajú. Drakuloviny nie sú úplne najväčšia nuda ale pár vtipov tu pôsobi ako vrchol trápneho humoru. Chyba bola aj že sa paroduje jeden film, to nikdy neskonči dobre ( príklad). Videl som to dokopy tri krát a možno niekedy ešte dám šancu na nápravu dojmu, no určite nie tak skoro. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. Některé pasáže mi přijdou i po opakovaném zhlédnutí geniální a herecké obsazení včetně Brookse nemá chybu, ale pořád se nejde zbavit pocitu, že z dané látky šlo vysát mnohem, mnohem více šťavnatější krve. Ale to je celý Brooks, má komediální talent od Boha, ale často jakoby si po něm šlapal a stavěl se zbytečně do pozice pouhého lascivního nesoudného provokatéra. Pořád ale vtipnější a vkusnější než nepochopitelně zkultovnělá Ohnivá sedla... ()

Reklama

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, musel jsem se pevně držet, abych nespadl smíchy. Při dalším shlédnutí už to nebylo ono, jelikož jsem víc sledoval celkovou kvalitu. Fanoušci Leslie Nielsena museli být však zklamáni. Tato parodie na Drákulu není až tak kvalitní, jako jiné parodie s tímto hercem (Připoutejte se, prosím nebo Bláznivá střela). V podstatě uvidíte to, co už jste nejspíše viděli v předchozích parodiích. Ale stejně si tento film uchovává svoje kouzlo. Lidem, kteří ještě neviděli, velmi doporučuji. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Leslie Nielsen hral už v mnohých lepších filmoch, ale nieje to až tak zlé v tomto prípade. Je to samozrejme ďalšia paródia ale tentokrát dosť odlišná a to sa mi na tom páči. Je "strašidelná" respektíve z takého prostredia. Jedná sa o oddychový film a tak je treba ho aj brať. V niektorých chvíľach mám pocit že snáď aj uráža hereckú komiku hlavného protagonistu ale inak sa jedná skutočne len o striktne oddychovú záležitosť. Kto navyše nevidel film ktorý je parodovaný (Dracula z roku 1992) bude sa baviť ešte viac. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Za zvuků čardáše se odehrávající parodie plná vskutku vtipných momentů a narážek na hororové upírské klasiky v čele s vynikajícím mistrem parodie Nielsenem, který moc dobře ví, jak diváka pobavit. Dále pak trochu jiný Van Helsing, který se baví zastrašováním studentů při pitvách, či šílený Draculův pomocník Renfield, který čas od času nepohrdne nějakou tou nohatou havětí ze země. Zkrátka jedna z těch povedenějších parodií, která sice nesahá k vrcholu v rámci svého žánru, ale na ty solidní 3* s klidem stačí. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama