Reklama

Reklama

Obsahy(1)

MALÝ SVĚT je srbská komedie režiséra Miloše Radovice. Jedná se o mozaiku osudů několika lidí, která se odehraje během jediného dne. Doktor Filip chce spáchat sebevraždu, protože je přesvědčen, že má rakovinu a že ho chce opustit žena. Bezejmenný zlodějíček mu ukradne mobil, aby měl narozeninový dárek pro svou ženu. Dva policisté zažívají trable při jízdě po dálnici a do toho všeho vstupuje Ogi, nenarozené dítě, které nikdo nechce. Všechny dějové linie se dříve či později protnou a nic již nebude jako dřív. (Hellboy)

(více)

Recenze (5)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Scénář a režie : Miloš Radovic. Film má jen 80 min, včetně úvodní reklamy na kávu. Dost zvláštní film. Poměrně moderně natočen, hezká kamera, střih atakdále, hudba už méně, ale scénář je podle mě prostě pitomej, product placement všude, a občas jim nesedne (v maličkostech) přeskakování v časových rovinách. Jak zmínila Ony, tak díky nepochopitelně seřazeným scénám se téměř každý dějový zvrat dozvíme předem, takže se žádné překvapení nečeká: když má někdo umřít například, tak se to dovíme pět minut dopředu, takže pak už jen člověk čeká, jak se to vlastně stane. Není tu ale nic, co by člověka vtáhlo do děje, osudy postav mi byly lhostejné. Zvláštní je, že dálnice, na které se odehrává téměř celý děj, je naprosto prázdná a kromě hlavních postav po ní nikdy nikdo neprojede! Nevím, jestli je tohle v Srbsku roku 2003 normální situace. Postavy se chovají nelogicky a to i v rámci balkánského filmu. Snímek nenese žádné poselství, (což by snad ani nemusel, když je to údajně komedie) ale já to prostě nepovažuji to za Balkánskou jízdu a u tohohle se podle mě nemůžou bavit ani Balkánci. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Zvláštní je na této road-movie především to, že téměř všechno, co se má stát, se díky přehazování časových rovin dozvíte předem. Ale přesto je to film docela zábavný. Product placement teda jako prase, ale kupodivu mi vůbec nevadil. Je to totiž pravá balkánská jízda. V kraji, kde široko daleko nenarazíte na signál, pro jeden super telefon položí život několik hrdinů. Závěrečná mekáčová scéna je taky moc dobrá. A Miki Manojlović jako vždy k zulíbání. Chtěla jsem dát za 3, ale za to, jak mi tahle "malá komedie o velké tragédii" zvedla náladu, přidávám čtvrtou hvězdu s celkem klidným svědomím. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Miloš Radovič získal pro svůj film (je také autorem scénáře) srbskou hereckou elitu. Moc ji ale nevyužil.... Škoda.... ()

Berenise 

všechny recenze uživatele

Roztomilý, aj keď ničím extra výnimočný film. Dala by som najradšej 3 a pol * za príjemnú atmosféru a pár veľmi vydarených fórikov. Rozhodne neublíži a na rozdiel od mnohých iných balkánskych filmov vám dovolí si oddýchnuť. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

Konceptem "malýho světa" se srbští filmaři snažili dělat světovou kinematografii nevědouce, že ve světě už to je klišé z největších. Zpracování ani snaha o humor a/nebo velký umění pak film nedokážou vymanit z tuctovosti. ()

Reklama

Reklama