Reklama

Reklama

Little Girl Blue

(festivalový název)
  • Švýcarsko Little Girl Blue

Obsahy(1)

Svižně natočený debut Anny Luifové prosvětluje jiskrný humor. Příběh, který autorka napsala i režírovala s jemnou ironií, balancuje na hranici mezi komedií a dramatem. Vypráví o teenagerech, kteří se teprve nedávno přistěhovali do města. Drobná třináctiletá Sandra, která se právě nastěhovala do nové čtvrti a skamarádila se se samotářským Mikem, je okouzlující a sladká jako lízátko. Už první scéna filmu, v níž Sandra, doma přezdívaná Elvis, dokonale napodobuje číslo nesmrtelné legendy, napovídá, že Little Girl Blue nabízí víc než jen standardní romanci o náctiletých. Ceny: MFF Locarno 2003: Cena za nejlepší hudbu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príjemný filmík o dospievaní a formovaní vzťahoch medzi 13-ročnými deťmi, ktoré sa snažia čo najskôr dospieť. Ale to ich premýšľanie je napriek snahe dokonalo nedospelé, najmä tými unáhlenými závermi a nezrelými reakciami na rôzne situácie. Kľudne by som zniesol, keby to bolo ešte aj o pol hodinku dlhšie a zápletka by sa ešte lepšie rozbalila, skôr do toho dramatického rozmeru. Škoda, lebo atmosféru to malo veľmi dobrú a viacmenej prirodzenú, to sa mi na tom páčilo asi najviac. A ešte aj tie postavy. Len to rozuzlenie prišlo akosi príliš skoro, resp. dĺžka filmu neumožnila dlhšiu dramatizáciu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Hviezdičku naviac za tento milo neohrabaný snímok s podivnou nemčinou. Bolo to jednoducho krásne, hoci herci trochu prehrávali. Definoval by som to ako drámu, nie komédiu. Prišlo mi to neskutočne úprimné a empatické, aj keď schématické. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Snaha o hodně zajímavou komedii se nepovedla, průměr mezi filmy ani zlé ani špatné prostě jednoduché na jedno kouknutí. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný a milý film očima dospívající dívky. Je to natočený hezky ze života. S nikým se život bohužel nemazlí. Film mě zaujal hned od prvních vteřin. Všechno to rychle uteklo. Herci mi sedli perfektně. Snad bych jen vytkla tu hudbu. Byla k filmu až moc obyčejná. Dal by se určitě zvolit vhodnější hudební doprovod. 80%. ()

Galerie (2)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama