Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí broadwayská herečka Karen Stoneová si dělá starost o zdraví svého unaveného manžela Toma, a tak opouští divadlo a odjíždí s manželem na dlouhou dovolenou do Evropy. Tom ale záhy zemře a Karen se rozhodne zůstat v Římě. Tady se seznámí s mladým přitažlivým Paolem di Liem, který si našel zálibu v osamoceným a bohatých ženách. Přestože o tom Karen dobře ví, beznadějně a zoufale se do něj zamiluje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je jednoduchy, roman slozity az to boli. Spisovatel hlavne vytvari tu postavu.Stoneova ve chvili kdy nemuze zit ve stinu vecirku, tak si v Rime uvedomi prazdnoti.Najednou se kolotoc zastavil.Teprve ted zacina zjistovat, co je to samota. Zivot ztotoznuje s karierou.Klicova je opalovaci scena, kdy vidi tu pevnou kuzi Paola a docvakne ji, ze je stara. Postava druheho mladika je zahadna a ma byt zahadna. Vnasi to zneklidneni.Prekrocila dalsi hranicu, u dalsi hranice je to snazsi, a dalsi a uz je to jedno.Hodi tajemnemu napadnikovi klice.Konrc. Jde se dal. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Televizní atmoféra je asi trochu znát, nicméně Paní Stoneová patří mezi mé nejmilejší filmy s Helen Mirren, která je v této roli neodolatelná. Další příjemné plus je Anne Bancroft, pro níž to bohužel byla poslední role. A obecně vzato - je to Tennessee Williams, nemohu se označovat za znalce jeho díla, nicméně jeho tvorba mě jaksi přitahuje. Mimochodem,potom, co jsem viděla dost italských filmů, musím dát za pravdu známé, která tvrdila, že Olivier dost chumtal ten italský přízvuk, protože se do té "poitalštěné" angličtiny mixoval francouzský přízvuk. Ale což, u Helen jsem zase měla pocit, že prosakoval britský přízvuk, ale to je jedno. Ještě jednou se musím podívat na verzi z roku 1961, abych se ujistila, že tuto novější podobu mám raději (což se v mém případě dost neobvyklé). ()

Reklama

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Místní gigolové a jejich kuplířiky zařídí Římské jaro paní Stoneové, The Roman Spring of Mrs. Stone, jako mnoha dalším Američankám přebývajícím zde na dovolené a na cestách. Drahé, nudné, plné výčitek i obdivu gigolů a vyhlídek na své předchůdkyně i následovkyně. Závěr scénáře Martina Shermana se spolehne na knihu Tennesee Williamse a nechá bohatou a krásnou hrdinku nepochopitelně opuštěnou, samotnou a tak trochu zoufalou otevřít dveře a snad i zdarma náruč neznámému mládenci z ulice. Zábavní průmysl placených společníků za jejími dveřmi zjevně běží dál. P.S. To je zpráva o příběhu, ne o filmu z něj. MacGuffin ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

61. Zlatý Glóbus za rok 2003 - nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Helen Mirren ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama