Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po tříproudé dálnici slušného námětu kodrcá voly tažený vůz s hnojem zastupující spád děje a atmosféru. Z toho se prostě dalo vztěžit mnohem víc, ale bohužel film naprosto nedokáže udržet vždy na velice krátko vyvolané napětí, hudba místy připomínající Věc se neustále bezdůvodně a otravně opakuje u scén, kdy není zapotřebí, postavy se od počátku tváří jako že "něco tu není v pořádku", ale místo aby provedly něco rozumného, každou chvíli se nelogicky rozcházejí do temných zákoutí a vůbec. Krom toho jsou postavy tak nezajímavé, že prostě nevzbuzují žádnou potřebu fandit (taky držte palce bandě hrdlořezů a hrdlořezce). Škoda, mělo to na víc už jen pro výběr časového období, já horory z historie rád. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se neubránil pocitu, že z tohohle by mohl být poměrně dobrý duchařský film o domu ve kterém straší. Několikrát na mě vykouklo něco jako budování dobré atmosféry (sice až nechutně pomalé budování, ale taky to mělo něco do sebe), které však po chvíli utnula nějaká kravina. Chvíli dobrému úseku ve scénáři podkopává nohy režisér, jindy zase dobrým režisérským postupům podkopává nohy scénář. A i některé herecké výkony a postavy mě mile překvapily (černoch a ta ženská). Jenže ten film skoro nic nechtěl ukázat, všechno se děje tak nějak mimo záběr kamery a nebo zrovna v místech kde kamera už dávno není. Těch pár lepších scén (dvě? tři? jsou v celkovém dojmu z filmu žalostně málo). Odhalující flashback byl parádní. Krvavý přepad banky taky ušel. Jak rád bych tomu filmu dal 3 hvězdičky, ale prostě nemůžu. Asi si budu muset počkat na remake :-). ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to přeceňování chápu, protože třeba takový Eli Roth se na tohle nezmůže do konce života a ve videopůjčovně, aby jste podobně slušný horor pohledali. Na straně druhé to nejen nijak neposouvá žánr, ale originální westernový pláštík je zcela samoúčelný, protože by to fungovalo na krásně i bez něj, příběh neexistuje, jen se bloumá po domě a kukuřicí a postavy jsou zcela ploché. Atmosféru to ovšem díky znepokojivé hudbě, dobré kameře a řadě náznaků má a lekačky ač předvídatelné, vycházejí. Připomnělo mi to Bassettovu MRTVOU HLÍDKU - taky absolutně nic nového, naopak natočené až příliš čistě jako podle hororové učebnice, ale díky silné atmosféře příjemné pokoukání. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Takzvané „lakačky“ nie sú v tomto filme ani náhodou originálne (že by zámerné vykrádanie ázijských „duchárskych hororov“?) a nie sú ani neočakávané, i keď sa ich človek nakoniec predsa len zľakne (teda, zľakne sa hlavne zvuku, nie obrazu). Na jednej strane je vidieť snaha režiséra o vytvorenie celkovej mrazivej atmosféry (čo sa mu aj z časti podarilo), no každý horor nového tisícročia, ktorý je založený hlavne na spomínaných „lakačkách“ mi príde tak trochu zbytočný. Hlavnou devízou filmu tak ostáva zasadenie príbehu do 19 storočia a následné prepojenie dvoch žánrov (horor – western). ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

...aneb asijští démoni na divokém západě. Docela příjemné překvapení. Velmi dobře technicky zvládnutý horror s pečlivě budovanou atmosférou, a solidníma "lekačkama", které ovšem silně zavání asijskou hororovou školou. Nevadí, kdyby se ještě trochu propracoval scénář, bylo by mé hodnocení rozhodně vyšší. Každopádně pro fanoušky žánru jasné doporučení! ...Jinak spíše **** a 1/2* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)
  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)

Reklama

Reklama