Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie ve stylu klasických němých grotesek, ve které se ve vedlejších rolích objeví takové hvězdy jako Marcel Marceau, Paul Newman, Burt Reynolds a Liza Minnelliová. Režisér Mel Funn dostane geniální nápad - natočit němý film za účasti špičkových herců. A nakonec se mu to - po nepřeberných bláznivých honičkách a zápletkách - podaří a zachrání své studio před společností Hit & Chramst. Ale to všechno uvidíte na vlastní oči...pokud neomdlíte smíchy. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je Mel Brooks zakladatelem filmové parodie, ale dost bych tomu věřil. Jeho snímky jsou hodně zvláštní a ne každému sednou, ale Němý film se podle mého musí aspoň trošku líbit každému. Je to totiž krásná vzpomínka na grotesky s haldou lepších i horších vtipů, které dohromady tvoří neopakovatelnou mozaiku. 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Grotesky já rád, ale scénky musí být povedené, a to se tady spíš nepovedlo. Hrůza s pružinovou maringotkou, rytíři na obědě. Výjimkou je honička vozíků s Paulem Newmanem. Marty Feldman tentokrát oči zkrotil, no ale zastoupila ho Anne Bancroft. Autorům českých mezititulků z Nova Cinema bych rád vzkázal, že francouzsky se píše s malým písmenem! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Studio VELKOFILM (Motto: UMĚNÍ PRO PENÍZE) uvádí film Němý film, který se zdá v 70. letech naprosto šílený a nikdo takřka nechápe proč točit němý film, když je tato éra nenávratně pryč. Sám Brooks toto pojal velice originálně a natočil film o tom jak natočit film takový jaký on opravdu natočil. Dlouho jsem se nesetkal s takovou originalitou a neméně dlouhou dobu jsem čekal až budu mít možnost vidět toto Brooksovo dílo a byl jsem opravdu velmi potěšen. Přesně jeho humor a propojení mezi realitou a smyšlenkou je naprosto geniální a málo kdy se s tímto setkávám. Ale jasné je, že on bude tímto originální a díky tomu si ho navždy zapamatuju ať už s kterýmkoliv jeho filmem...a extra s tímto. --- Ať žijou boháči. Chudoba je na prd ()

classic 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks sa snaží vytvoriť film o (vo) filme, t.j. v jeho nemom filme chcú postavy (i on sám) nakrútiť naozajstný-Nemý film, keď som bol určitým svedkom neuveriteľného množstva nápadov a gagov, spojených z najlepších časov komediálnych kráľov-Bustera Keatona a Charlieho Chaplina, a herecké kapacity (hviezdy)-Burt Reynolds, James Caan, Liza Minnelli, Anne Bancroft, Paul Newman, hrajúcich samých seba, čo majú v úmysle, zahrať si v potenciálnom filmovom trháku od štúdia BIG PICTURE, ktoré je na prahu bankrotu, pričom prefíkaní spoločníci od firmy Urvall & Schramst im neustále hádžu polená pod kolená, napríklad na režiséra Mela LeGraceho nastrážia „zvodnú pascu” v podobe Vilmy Kaplan, alebo jediný kotúč s hotovým filmom bude ukradnutý slizkým Engulfom. Skôr než na samotný vznik (výrobu) “The Silent Movie” je kladený dôraz na medziľudské vzťahy ústrednej trojice postáv, t.j. citovaný Mel, ďalej Marty Eggs a Dom Bell, ako sa horlivo usilujú o obsadenie týchto spomínaných velikánov herectva, čo je tatiež často spájané s komickými situáciami, ktoré táto „pätorka” vo svojich sekvenciách predvádza do samej dokonalosti, par excellence. Jeden z najlepších komických počinov, aké som kedy videl ! Scenár je naprosto úžasný ! „Podpísal sa pod ním napríklad, budúci strojca hlavného úspechu Rain Mana-Barry Levinson” . ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Do sebe zamilovaný narcis Reynolds, poněkud vymlácená mlátička Caan, naivní Liza Minnelli, ctitely obložená Anne Bancroft, klopýtající Marcel Marceau a rozbitý závoďák Paul Newman jako hlavní plusy téhle vydařené novodobé grotesky. A ještě bych hrozně rád viděl film Pušky pro královnu. Nemáte ho náhodou někdo? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní jen jedno mluvené slovo " Non!" od francouzského mistra pantomimy Marcela Marceau. (xcav8)

Související novinky

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama