Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Asi pětačtyřicetiletý muž přijede kamsi na maďarský venkov převzít zchátralé stavení, které zdědil po vzdáleném příbuzném. Hned po příjezdu je svědkem toho, jak surový zemědělec Romek nadává své patnáctileté dceři za to, že se schází s mladíkem Šimonem. Na vypůjčeném motorovém bicyklu pak cizinec jezdí od samoty k samotě a ptá se na cestu; nikdo z podezíravých obyvatel mu však neporadí. Místní lidé ho naopak zatahují do svých problémů. Hrdina se dvakrát probere z bezvědomí po pádu z kola a nepamatuje si, co se odehrálo. Dozví se, že Romkovu dceru dnes někdo brutálně zavraždil. Minulé události splývají s přítomnými a vrahem může být kdokoli... Snímek, vyprávěný v meditativně pomalém rytmu, rozbíjí všechny představy o čase, o následnosti situací i o prostoru, ve kterém se vše odehrává. Prostřednictvím jednoduchých náznaků, detailů a skvěle vybraných prostředí vytváří tajemnou, až děsivou atmosféru, připomínající denní můru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

festr2 

všechny recenze uživatele

Film jsem videl v kine v atmosfere Karlovych Varu a musim rict, ze na me zanechal dojem a obcas si na jeho pusobivou atmosferu, ktera hranici s umenim, vzpomenu i po tolika letech. Pribeh i atmosfera ma logiku a pokud nekdo tvrdi, ze film nema, tak ho jednoduse nepochopil. Pokud ale nejste priznivci snimku, kde se moc nemluvi, tak si ho radeji nepoustejte. ()

Kapybara odpad!

všechny recenze uživatele

Totální hrůza bez hlavy a paty, bez jakéhokoliv smyslu, bez jakékoliv myšlenky, tvářící se jako "umění". Hrozná nuda, nuda, nuda. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku bolo vidieť najmä veľké chcenie pána Janischa o vytvorenie dokonalého mysteriozného prostredia. O atmosfére to však neni ani reči, opraty do rúk mali brať dialógy no najmä tiché scény. Taktiež sa snažil o to aby jeho príbeh vyznel veľmi tajomne, snažil sa vytvoriť zápletku a logicky poskaldať neposkladatelné. Ešte viac chcel tajomnosť príbehu podfarbiť akýmsi negatívnym vyžarovaním všetkých vedlajších postáv, čo sa mu i dokonale podarilo, herci sa však s ich postavami nestotožnili zrovna ideálne. Mimo iného sa snažil zachytiť i maďarské pusty s ktorých bol cítíť silný rešpekt a samotným bonboníkom mal byť istoiste pokus o umelecké spracovanie celého príbehu, rozdelil si svoje rozprávanie do epizód ktoré mali určite každá svoju hodnotu i význam, avšak štýlom akým film natočil bol amatérsky. Jednotvarnosť deja opakovaná v každej sekci, miernym oživením bol pokus o rozšírenie radov vedlajších postáv, avšak Attila Janisch nemal príbeh nejak extra bohatý a i preto by bol v skutočnosti velmi krátky, no svoj nápad zúžitkoval tým že film rozdelí medzi dni v ktorých tápa hlavný hrdina, bol to však len lacný trik bez ktorého by bol film dosť holý a zúžil by sa len na okruh dráma/thriller. Mrzí ma však len to že som nezistil čo bolo skutočným odkazom tohto filmu, i keď to bol film v prvom rade veľmi premyslený , mal určite i svoju hodnotu a práve na tú som neprišiel. Škoda, ak by som tam niečo našiel hodnotenie a môj pocit by boli určite lepšie. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama