Reklama

Reklama

Minulost nechaly míle za sebou. Před sebou mají budoucnost. A také smích, slzy a pocit sounáležitosti. Tři ženy, které spolu jedou autem na západ, pojí přátelství, které z nich nakonec dělá svým způsobem rodinu. Tento příběh vypráví Dámská jízda, oslavovaný kasovní trhák, který si vás určitě získá. Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker a Drew Barrymore spojily své síly v tomto filmu oslavujícím kamarádství a pocit sounáležitosti, který natočil režisér Herbert Ross (The Turning Point, Steel Magnolias). Jedna z nich (Goldberg) představuje vtipkující klubovou zpěvačku, druhá (Parker) zase pedantskou agentku s nemovitostmi a třetí (Barrymore) je prostě ”žena volného ducha”. Každá z nich má své tajemství, která mají být odhalena, sílu, o kterou se mohou rozdělit, i vzácné momenty sebeobjevování před sebou. Ted přišel jejich čas. Jediný čas, který pro sebe mají. A hlavně mají jedna druhou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když film pár chybiček měl, tak se na to hezky dávalo. Chápu, že většině mužům tenhle film nesedne a vyšší hodnocení patří hlavně od žen, který se s postavami dokáží nějakým způsobem ztotožnit. Nejvýraznější byla Mary-Louise Parker, byla naprosto skvělá. Whoopi Goldberg miluji jako herečku a tahle role jí sedla na tělo, pak je tu Drew Barrymore, i když tam byla nejméně, tak mi docela lezla na nervy, ale důvod nevím, možná charakterem postavy. Jinak je to krásný film, u kterého si ženská pobrečí a zasměje. Prostě dámská jízda. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak napovídá sám název, tohle je film převážně pro ženy: místy dojemně slzopudný, místy vtipně močopudný, hodně se řeší vztahy. Pro chlapy zřejmě nuda, dámy pravděpodobně porozumí víc. Všechny tři herečky v hlavní roli byly přirozené a jejich výkonům není co vytknout - snad nejvýraznější byla Mary-Louise Parker, Drew Barrymore role nezodpovědného diblíka sedla a Whoopi Goldberg coby cynická lesba asi příliš hrát ani nemusela. Mně se tohle komediální drama zamlouvalo, ikdyž pár chybek na kráse by se našlo. 75% ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Pro mne srdcovka. Směs trochu jiných- a ne vždy jen ženských - dramat v podání skvělých hereček s velkou dávkou nadsázky a humoru. 3 ženské, co spolu nemají nic moc společného, kromě šance zjistit něco sama o sobě. Lidskost nemusí mít vážný obličej a tenhle filmeček je toho příladem. Film, ke kterému se ráda vracím, třebaže ne pro velké umění. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vksfC8UNpsk ()

Clowie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla zatím třikrát. A pokaždé se mi moc líbil. I když si nemyslím, že bych byla cílovkou, tak tohle mě dostalo. Nevím čím. Vlastně vím. Jsou to postavy. Jako první v řadě bych uvedla Barrymore. Nemyslela jsem si o ní předtím nic moc jako o herečce, ale v tomhle filmu je neodolatelná. A také Goldberg. Nechápala jsem, proč ji do tohohle filmu posadili, až nakonec. Díky, kdo měl ten nápad! Ovšem ta, kdo tento film udělal, je Mary-Louise Parker. Když začala poprvé zpívat tu píseň, trochu jsem trpěla. Ale pak jsem tomu podlehla. Celému tomu příběhu. A musím říct, že scéna, kdy Parker odolává sexu, je pro mě ta nej nej erotičtější scéna ze všech filmů. Tak teď si s tím poraďte (výjimečne jsem si přečetla dřívější recenze, než jsem tohle napsala), ale buď. Jo, abych nezapomněla - má to děj, tenhle film. Stojí za podívání, věřte. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Všechny tři diametrálně odlišné (ovšem rovnocenně skvěle zahrané) postavy – ženy mě bavily, především při prvotním seznamování v odlehčené "road movie". Pak se ovšem usadily, přecitlivěle řešily dámské věci, pro málo rozbíjely přátelství a sentimentálně rozumovaly nad svými nelehkými úděly, což mne v slzopudném závěru už moc nebralo. 5/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Mary-Louise Park hrála ve filmu postavu, která měla nemoc AIDS. Kvůli této roli shodila 20 liber. (Pumiiix)
  • Natáčení převážně probíhalo v amerických státech New Jersey, Pennsylvania, Arizona nebo New York. (Terva)

Reklama

Reklama