Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice hlavních hrdinů platí v podsvětí za nejlepší a nespolehlivější zabijáky, kteří vždy splní zadaný úkol. Problém nastane, když je jako cíl označena mladá a sympatická žena v několikátém měsíci těhotenství, do níž se jeden z nájemných vrahů zamiluje. Kvůli tomuto zaškobrtnutí se jim na paty pověsí sveřepý policejní důstojník, který netouží po ničem jiném než čtveřici odhalit a buďto zavřít, nebo pozabíjet. (cubajz)

(více)

Recenze (30)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vážení priatelia ÁNO! "Guns and Talks" (anglický názov) je pre mňa ďalším ukážkovým príkladom toho, ako juhokórejská kinematografia dokáže do seba nielen vstrebať viaceré žánre, ktoré sú Hollywoodu vlastné už dlhé roky (a možno preto ich prameň v továrne na sny tak často vysychá), ale hlavne ich dokáže skvelo namixovať v jednom sviežom a nanajvyš chutnom nápoji. Chceli ste vždy vidieť v jednom filme v dokonalosti sebe prepletené viaceré žánre ako napr. akcia, romantika, komédia s miernym úletom k tanečným kreáciam až baletu!!! a to všetko navyše ešte okorenené až tarantinovsky vypečenými dialógmi a jemu podobnému vypointovanému humoru, podkreslené komentovaním deja pomocou rozprávača na pozadí? Tak "Guns and Talks" vám to svojím príbehom o štyroch nájomných zabijákoch ponúknu mierou vrchovatou. Začiatočná entre sekvencia má dynamiku, spád, švih a vizuálne vyčačkanie, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Michael Bay (snáď len ten bullet-time ako vystrihnutý zo začiatku Charlie's Angels 2 nemusel byť...). Postupom času ale príde i na spomínaný humour (tak slovný ako aj čisto iba výrazový) a hlavne v nečakaných chvíľach na čistú a presedčivú romantiku. A to ešte stále nie je všetko. V druhej tretine filmu nám režisér ponúkne lahôdku, pri ktorej som osobne od nadšenia ani nedýchal. Dejovo táto formálne dokonalá (bezchybne kĺbiaca obraz a zvuk) sekvencia veľmi silno pripomína Hitchcockov záver The Man who knew too much odohrávajúci sa v slávnej scéne v londýnskej operno-divadelnej Royal Albert Hall (múdri už vedia :-) ). No a samotný záver aj s epilogickým monológom jednej z hlavných postáv mi sadol svojím nadhľadom a odľahčenosťou oveľa viac, ako až príliš moralistické a ospravedlňujúce kázanie s Boondock saints. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nijak jsem si nezjistoval, o cem film ma bejt, jen jsem podle plakatu cekal nakej dobrej akcni asijskej film. Po uvodni akci jsem byl spokojenej a tudiz jsem se tesil, co bude dal. Jenze pak sem se do toho nejak zamotal, nastesti se za chvily dej presunul a zacal se zabejvat necim jinym, takze jsem jen cekal, kdy zas pride naka paradni akce. A cekal jsem, cekal jsem, cekal jsem a byl konec filmu. Protoze po uvodni akci se tu absolutne nic nedeje, vsichni furt jen kecaj a neni to az na minimum vyjimek ani vtipny. Takze jsem nakonec uvazoval, jesli nedat jeste nizsi hodnoceni, ale precejen herci byly v pohode, natoceny to je slusne a par scen bylo zajimavejch, tak to na ty 3* nakonec bude. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Kórejská variácia na Tarantina a Ritchieho sa točí okolo kvarteta mladých "nettoyeurov", ktorí sú v brandži najspoľahlivejší a najlepší. Chlapci majú milujúceho strýka, ako poriadni občania, i keď z iných dôvodov pozerajú každý deň správy, len robia niečo co si ich susedia myslia, že nerobia. I keď úvodná sekvencia je natočená hodne hollywoodsky, čo ma dosť znechutilo, potom prišlo na rad kvalitné kórejské filmové jedlo. Taká kvalitne namiešaná všehochuť od akcie (scéna v divadle je perfektne vystavaná a nádherne vypointovaná), humoru a hlášok, až po nefalšovanú kórejskú romantiku môže naozaj pochádzať len z ázijskej kuchyne. Naozaj fajn je, že GaT je poňaté "odľahčeným" spôsobom a nesnaží sa za každú cenu vyzerať vážne ako sonda do skutočného života profesionálneho vraha. ....a ty čo tu robíš stou kvetinou? Chceš sa cítiť ako Leon ??? 9/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když má váš cíl líbeznou tvář, oplývá odzbrojujícím chováním a k tomu je ještě v několikerém měsíci těhotenství, i jinak neselhávající zabiják odloží kvér, hodí se do gala a jde si s dámou zatančit. I nájemní vrazi jsou lidé a o čtverce hrdinů GaT to platí dvojnásob. Jsou to sympaťáci každým coulem a své řemeslo vykonávají čistě, elegantně a s úsměvem na rtech. Úsměvnost a elegance jsou vůbec synonymy pro tuto příjemnou a stylovou akční komedii. Jemný i černý humor, herecké výkony, vypilované, ale nijak přehnané akční scény a bezchybné vizuálno v ní koexistují na výbornou. A v okolních komentech již dvakrát uvedená sekvence v Operním dómu? Opravdu lahůdka a vrchol filmu. 9/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zprvu trošku zdlouhavý, hlavně kvůli vysvětlování co se děje a kdo je kdo, ale pak Guns and talks nabídnou fakt skvělou svižnou a vtipnou zábavu okořeněnou super soundtrackem a občas nějakým tim bullettimem, v podstatě se dá říct, že s přibývajícím časem je to pořád lepší a lepší. Taky je docela velká výhoda, že většina asiatů je snadno rozeznatelná a dá se mezi nima lehce zorientovat, což aspoň u mě hodně napomáhá, abych se dostal do příběhu. A ještě k tomu všemu se jedná o fakt originálně zpracovaný téma najemných zabijáků, určitě to stojí za skouknutí ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavá svižná Akční Komedie, která pobaví i napne. Výborný soundtrack 10/10 a charismatičtí herci 9/10. Film který se snaží vytěžit maximum se zajímavého nápadu a daří se mu to na výbornou. Celkově dobře pojatý a hodně vtipný. Příběh o čtveřici nejlepších zabijáků, které obměkčí televizní reportérka a oběť v podobě krásné sympatické těhotné ženy . 75 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia. Má dosť dobrý príbeh o štvorici nájomných zabijakov, ktorí patria vo svojej oblasti medzi tých najlepších a majú povesť najvyššej spoľahlivosti, lenže to sa naruší, keď budúcou obeťou má byť sympatická tehotná žena a vybraný zabijak sa do nej zamiluje. A v poslednej dobe si ich všimol aj vytrvalý detektív a chce ich dostať. Spracovanie je celkom slušné, tento typ zápletky už bol použitý mnohokrát, ale tentokrát to tvorcovia podali dosť odlišne, pričom by mi nevadil ani klasický spôsob, no ani na tento si rozhodne nemôžem sťažovať. Celý čas sa to nesie v takom pomalšom tempe a vlastne sa tu toho ani až tak moc neudeje, keďže tu chýba väčšina bežných prvkov podobných filmov, ale štvorica zabijakov je tá správna skupina sympaťákov a vlastne úplne príjemných ľudí, ktorí si ma získali hneď, celé je to podané v takom sympatickom až priateľskom štýle, kde sa nikto mimo bezmenných obetí, ktoré inak nemajú priestor ani nemusí obávať o svoj život, čo ovplyvnilo aj vloženie postavy detektíva do deja, nájde sa tu niekoľko vydarených situácií, hlavne sa mi páčila dvojitá situácia s objednávateľom vraždy vo výťahu alebo aj úplný záver, takže aj takto sa mi to po celý čas páčilo. Jedine ma trochu mrzí, že z hlavných postáv majú traja zabijaci ešte svoju vlastnú menšiu líniu a ten štvrtý je kvôli tomu menej výrazný, ale to je už skôr len detail. A iný štýl filmu ovplyvnil aj jeho žánrové zaradenie, takže to nie je ani plnohodnotný akčný film, prípadne komédia, či dráma, ako by sa dalo čakať, ale je to jednoducho taký príjemný film s trochou akcie, ktorá sama o sebe nie je moc zaujímavá, ale tu stačí a štipkou jemného humoru. Herecké obsadenie je výborné, v skupine zabijakov hneď trojica mojich obľúbencov Shin Ha-Kyun, Jung Jae-Young a Shin Hyeon-Jun, pričom mi ale rozhodne nevadí ani ten posledný Won Bin, k tomu Jung Jin-Young ako detektív a nesklame ani tých pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka síce mohli byť aj o niečo lepšie a to prakticky po všetkých stránkach, ale aj toto mi vyhovuje. Guns and talks určite nepatrí medzi nejakých vrcholných predstaviteľov žánru, ale bavilo ma to a aj vďaka hereckému zloženiu nemám dôvod hodnotiť horšie, príjemný film. 72% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Žánr komedie bych dal u popisu tohoto filmu na první místo. Po akčním úvodu nastupují do popředí úsměvné výlety do rodinného života party nájemných zabijáků, kteří si s ženou po boku zdaleka nevedou tak zručně jako s ostřelovací puškou. Rozhodně jsem se skvěle bavil, ale přeci jen se nemůžu zbavit pocitu, že tu něco chybí. Hodně silné čtyři hvězdičky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film o čtveřici zabijáků a policejním důstojníkovi,který si je najme hodně zvláštním způsobem.Snímek mě nejdříve absolutně zaujal a myslel jsem si,že si moji plnou pozornost udrží až do konce,ale zhruba uprostřed u představení Hamleta mě začal trošku nudit,aby mě za chvíli zase totálně strhl sebou.Nebýt toho lehce utahaného středu,udělil bych pět hvězdiček,ale i tak nemůžu dát hůř než za čtyři. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Kvarteto mladých asasinov, ktorými lomcujú hormóny, snažiace sa dobiť srdce svojej vyvolenej, aj keď hodne svojským spôsobom? Alebo fungovanie trhového mechanizmu v praxi, kde sa cena za zabitie človeka riadi ponukou a dopytom... a kde strata zamestnania nehrozí, keďže "stále budú existovať ľudia, ktorí majú chuť niekoho zabiť" ? Neviem čo to chcelo byť ale bral som to ako príjemne čiernu komédiu s prvkami paródie (viď odkaz na Leona), snažiacu sa mať dramatický a mierne morálny podtext, ale s vysokým koeficientom zábavy... Však zabíjanie ľudí je remeslo ako každé iné ;) 9/10 ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který je zařazen mezi akční a který pojednává o čtveřici nájemných vrahů, jsem si moc neslibovala. Guns and Talks však tvůrci zobrazili z lidského pohledu, navíc z korejského. Jak zde už bylo řečeno, je to krásný příklad toho, jak v Jižní Koreji dokáží bezchybně skloubit vícero žánrů, nechybí seznámení s charaktery postav, divačky/diváci se i nezřídka zasmějí, jindy jsou zase napjati nebo dojati, a pro ty, co vyžadují akci, se zde vyskytuje pár vkusných scén se zbraní v hlavní roli. Pokud člověk neví, na jaký žánr má zrovna náladu, myslím, že Guns and Talks je dobrá volba. A ještě musím zopakovat, že scéna z divadla byla bezchybná, nejenže jsem poprvé viděla skvělé ztvárnění Hamleta, ale úžasně zapadl do celého děje, až se mi z toho ve výsledku tajil dech... Pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků poslední doby. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prirovnavanie k Boondock saints alebo gangsterkam od Guye Ritchieho mi pripada riadne mimo. Na to je tato banda zabijakov prilis trapna a nezaujimava. Nejake tie technicke vychytavky to uz nezachrania. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Povedená crazy gangsterka. Herecká assassin čtveřice je perfektní, hlavně ujetý-zamilovaný Ha-kyun Shin a Korejci tak opět dokazují, že jim žádný žánr není cizí. ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Skvělý důkaz toho, že Korejci neumí jen romantická melodramata a bezduché duchařské horory. Při jeho sledování si představujete, jaké by to bylo v jejich kůži. Je tak lehké být zabijákem! Ten film je nabitý napětím, akcí, humorem... a láskou. Tyhle zabijáky si musíte zamilovat. ^^ ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

asijská odpověď na ganstnerky Guye Ritchieho je od začátku dost nepřehledná a zmatená, a i přes pár silných scén kolem mě jen tak prošuměla... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale z napůl ulítlé akční-drama-akce by se dalo vytřískat o dost víc. Čtveřice hlavních hrdinů (čti: najemních vrahů) je na první pohled sympatická a sliboval jsem si od filmu mnoho, možná až příliš. Nevím... možná víc hlášek, víc rozhovorů ala Tarantino, víc akce, víc absurdit? Lepší příběh? Těžko říct při takovémhle mixu žánrů. Každopádně se na to koukat dá a pár "vtípků" fakt nemá chybu... mohlo to ale dopadnout mnohem líp. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Korejci opět dokazují, jak velký talent mají na skloubení několika rozličných žánrů do jediného snímku, aniž by některá část ztrácela tempo za ostatními. A to i dokonce tehdy, kdy se jedná o čtveřici mladých nájemných zabijáků, kteří nejsou ani tak špatní, jak by se na první pohled mohlo zdát. Oni to jsou vlastně dobří a milující občané, jež si žijí své všední životy. Občas vezmou nějaký kšeftík a vše vrcholí výbornou sekvencí v Opeře, kde mají prácičku pro jejich velkou lásku (televizní moderátorka), kterou nemohou odmítnout. A to vše s výbornou hudební kulisou... ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Povedená čtveřice zabijáků a nahlédnutí do jejich "obyčejného" života, s tím, že si občas odskočí někoho zabít. Ale kdo by jim to měl za zlé, když se jedná o takové sympaťáky :-) P.S.: Nejvíce mě pobavila scéna s anglicky napsanou větou. ()

Reklama

Reklama