Reklama

Reklama

Recenze (6)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Milujem juhokórejské cop-thrillery. Je už takmer zbytočné hovoriť o ich výtvarnom spracovaní, coolovom štýle, suprovej i surovej akcie, či nesmierne zaujimavých postavách. Detektívi v nich väčšinou jednajú na vlastnú päsť, neváhajú sa spojiť s menšími kriminálnymi bossami aby chytili nejakú "väčšiu rybu", trúfnu sa osamotení postaviť veľkej presile ozbrojených kriminálnikov a na päste si to s nimi rozdať, i používať nekonvenčné metódy vyšetrovania, zastrašovania, ničenia verejného majetku, či využívanie výhod postavenia detektíva (ktorý má v Kóreji asi takú právomoc, ako žalobca, sudca i kat). Wild Card perfektne kĺbi žáner čiernej komédie (detektívi medzi sebou vedú smrtiace slovné prestrelky) s brutálnymi thrillerom sledujúcim pátranie po štyroch mladíkoch chladne a spontánne páchajúcich lúpežné vraždy. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. Ďaľší juhokórejský "cop-movie", ktorí miestami (situačný) humor nadužíva, čím v prvej polovici čiastočne spomaľuje tempo príbehu. V ostatnom funguje ako dobre namastený stroj a znovu (síce iba veľmi okrajovo) poukazuje na zaujímavosť u juhokórejských policajných zložiek - ako motivačný faktor ich výkonu a zároveň aj jedno z kritérii posudzovania výšky pridelených finančných prostriedkov pre príslušný policajný okrsok je zavedené bodovanie za každého chyteného zločinca, odstupňované mierou závažnosti zločinu ako aj "hodnoty" jednotlivých kriminálnikov (za menšie "ryby", menší počet bodov). Systém, ktorý by možno stál za vyskúšanie aj v našich podmienkách... ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Vpodstate takova obycejna krimi s ne zrovna dvakrat spletitym pribehem. Ale efektne a ume natoceno, v zaveru uctyhodne vygradovano. Film si zachvava svuj humor, ale zaroven se ke konci neboji patosu doprovazenym melancholickou hudbou. A to mam celkem rad. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Žádný převratný příběh, nic revolučního, žádná inovace... ale tak co. Klasická akční krimi. Trocha toho "cop" humoru. Fanouškům žánru nelze než doporučit jako oddechovku. Já byl spokojen. 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Poctivá "sedmičková" krimi podívaná obsahuje zajímavé aspekty, které mě zaujaly a díky nimž zaokrouhluji hodnocení nahoru. Vedle motivačního pohonu korejských detektivů pro chytání kriminálníků a z něho vyplývající fajn scény sporu o "kořist" je tu také neotřelý, leč efektivní vražedný nástroj hlavního padoucha. A přesvědčivé chování asociální party pobertů, jež koná závažné kriminální delikty bez zjevných výčitek svědomí. Policajt tu není žádný superman, co partu gaunerů zkope taekwondem na hromadu, ale uvěřitelná postava, která tváří v tvář zločinci může selhat... Celkově de facto sázka na jistotu, což jistě není v tomto žánru na škodu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama