Reklama

Reklama

Devdas

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již popáté zfilmovaná sága o muži jménem Devdas (Shah Rukh Khan), který miloval svou dětskou lásku, Paro (Aishwarya Rai), nemohl si ji však vzít kvůli odporu své rodiny, jemuž se slabošsky nedokázal vzepřít. Poté, co je Paro provdána za jiného, nachází útěchu v alkoholu a náručí kurtizány Chandramukhi (Madhuri Dixit). Snímek je výjimečný zejména po vizuální stránce a detailně propracovanou choreografií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasicky indicky velkolepé, i když se ve skutečnosti jedná vlastně o dramatickou romanci. Je to také velmi rozmáchlé, protože film má tři hodiny. Herecky je to skvěle obsazené, choreografie je úchvatná a navíc je to i vizuálně krásně kýčovité. Jenže všechno tohle nějak vedlo k tomu, že film je dobrý, ale nakonec ne výjimečný. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Devdas je veľmi ospevovaný film, nie neprávom, kĺbi v sebe mnohé klasické prvky, trochu mi pripomína diela anglických klasikov. Je nádherný, teatrálny, veľkolepo natočený, úžasne obsadený, oplakala som ho, ale v princípe postavu Devdasa neznášam, pretože je to strašný slaboch a to je jedna z mála vecí, ktoré ťažko odpúšťam a predýchavam ako v živote tak vo filme.Síce je na tom jeho slabošstve postavený celý príbeh a bez neho by nebol, ale... ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Indické baroko. Bollywood v celé své kráse, lesku a velkoleposti. Smyslný a smyslový jak jen umí být, na velkém plátně z toho musí přecházet zrak. Ani to však nedokáže zakrýt ne úplně přesvědčivě propracovanou a soudržnou dramatickou linku. Sama lyrika 3 hodiny neutáhne a film se ve své bohatosti trochu topí. A tu hudební citaci z "Bio Ráj" si vážně mohli odpustit. Na druhou stranu, píseň s lampou patří k nejkrásnějším hudebně tanečním číslům, která jsem v indických filmech zatím viděl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hľadajú slova ohľadom toho, pri čom som strávil posledné 3 hodiny. Mám z toho všetkého zmiešané pocity - na jednej strane film plný emócií, dramatických okolností a zlomov v deji, a tiež nádherných tancov a piesní, na druhej strane to bolo až príliš zdĺhavé, rozporuplné a v niektorých momentoch dokonale nepochopiteľné (a to teraz nemám namysli triedenie indických kást). Pre mňa osobne je to mierne sklamanie, keďže tento film je tak všeobecne ospevovaným klenotom indickej kinematografie. Každý v tom zamotanom príbehu mi prišiel svojim spôsobom nejako podivný, okrem jednej postavy - kurtizána Chandramukhi, jedine tá mi prišla vo všetkých smeroch úprimná, oddaná a empatická. Ostatní mi normálne už začínali liezť na nervy tým ako sa správali (občas fakt ako malé urážlivé deti) - možno aj preto som si počas sledovania hlavných hrdinov až tak neobľúbil a preto aj ten koniec ma až tak nevzal (aj keď mi toho prišlo trošku ľúto). ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takhle vypadá prvotřídní bollywoodský film! A já myslela, že je točí akční braky se svalnatým hrdinou a cheesy písničkami. Tohle bylo opravdu úžasné melodrama a ty tři hodiny utečou jako voda. Dlouho jsem neviděla podobně krásnou atmosféru, kameru a hru se záběry. Ty nádherné barvy na vás úplně dýchají orientem. Všeho je tam moc a ve velkých dávkách a přitom si nikdy neřeknete, že už to překročilo míru únosnosti. Označení "nejlepší bollywoodský film" rozhodně chápu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (20)

  • Devdas se účastnil klání o cizojazyčný film na Cenách akademie v roce 2003, ale nakonec nebyl nominován. (NinadeL)
  • Nejváženější mistr tance Kathak vytvořil choreografii pro píseň „Kahe Chhed Mohe“ speciálně pro Madhuri Dixit. (Gaja Gamini)

Reklama

Reklama