Reklama

Reklama

Hum Tumhare Hain Sanam

  • Indie हम तुम्हारे हैं सनम (více)

Obsahy(1)

Gopal (Shahrukh Khan) se rychle přestane vztekat, že se nechce ženit, když zjistí, že mu vybrali za nevěstu Radhu (Madhuri Dixit) - jedinou dívku, kterou kdy miloval. Jenže po svatbě náhle zjišťuje, že Radha nepatří tak docela jenom jemu. Obětavě se stará o mladšího bratra a také je na jejích radách a péči téměř závislý Sooraj (Salman Khan), její přítel z dětství. Gopal marně bojuje o romantické chvilky s vlastní ženou v domácnosti, kterou navíc ještě doplňuje jeho sestra a dědeček. Nevinná Radha vůbec netuší, že neustálé Soorajovy telefonáty značně jitří Gopalovu představivost, která nakonec propuká v žárlivé scény. Teprve když ji Gopal prakticky vyžene z domu, uvědomuje si Radha, jak byla slepá. Zjistí někdy Gopal vůbec, že o její lásce pochyboval neprávem? (Gaja Gamini)

(více)

Recenze (7)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slušně natočená studie žárlivosti, která z nenápadných náznaků naplno propukne v dojemně a přesto výhružně zahraném monologu SRK. Na jeho postavu je soustředěná hlavní pozornost, ostatní více méně slouží k tomu, aby přidávali polínka pod jeho spalující pocity méněcennosti, vzteku a odvržení. Nejprve šťastný muž kolem sebe najednou vidí samé důkazy podvádění a je fakt, že manželka jakoby mu je snad podsouvala schválně. Každý podvádí každého. I když sekretářka připomínající Ginu Lollobrigidu ze secondhandu si za své nepokryté návrhy, vzhledem k bezútěšnému stavu svého manželství, zasloužila více pochopení. _____ Ve filmu je ale spousta věcí zbytečných, jen zdržují a překážejí. Zbytečný byl dramatický začátek se ztrátou rodičů a rozpadem rodiny – to v ději nemělo vůbec žádný význam a šlo to vyřešit jinak. Navíc byla i postava mladšího bratra-budižkničemy, stejně jako jeho obdiv v jakémusi herci. Scénář to pak nijak nerozváděl, ani to do něj nepatřilo. Hrdinova sestra tam taky jen tak postávala a zírala, i bez ní by se příběh úplně obešel. Finále bylo moc masové, v psychologickém filmu by se mi mnohem víc líbilo komorní zakončení jen s hlavní dvojicí. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Madhuri v nezavidenihodne pozici mezi zarlivym psychopatem SRKem a nablblym Salmanem. Chudak zenska. Ale teda se SRKem na sebe maji v tomhle stesti. Pokud to mela byt nejaka hommage Anjaamovi, tak to ponekud nevyslo - z obou filmu se zveda kufr, ale v Anjaamovi zcela zamerne, tady v tomhle veledile maji snad naopak tvurci dojem, ze je to nejak romanticke ci co…brrr, pravy horor. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem se už potýkám dlouho. Když jsem s Bollywoodem začínala, tak jsem ho nezvládala. Bylo toho jednoduše příliš - fenomény Madhuri Dixit, Salmana, SRK, hostující Aish a pak ten divný retro vzhled, který způsobila příliš dlouhá produkce. Četnost různých odkazů, portrét Amitabha v centru dění... a mnohem víc. Dneska už si pro změnu cením právě té hvězdné konstelace (Aish a Madhuri společně excelovaly v Devdasovi, Aish v té době chodila se Salmanem a SRK je zkrátka King Khan). A ačkoli už asi nikdy nebudu vyhledávat bollywoodská 90. léta, už se mi s nimi vyrovnává mnohem lépe. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Všetko to vyhral Shahrukh! Na plnej čiare. Vo všetkých troch polohách bol dokonalý (zamilovaný, komický aj psychopat). Salman ma tu ale o svojej hviezdnosti 3x nepresvedčil. Pričom priestoru mal dostatok... a celkovo to vypálilo trochu do stratena. Videl som to nedávno, ale na pointu si už sotva spomínam. Ale spomínam si na pocit, že som sa chvíľami slušne bavil :-) ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že romantické filmy moc nemusím, ale z nějakého nepochopitelného důvodu mi romantické filmy z Asie většinou nevadí. Možná to bylo těmi indickými kráskami (ať už šlo o Madhuri Dixit, nebo o Aishwaryu Rai Bachchan), vždy bylo na co se dívat (třeba ta scéna ve sprše), navíc v hlavních rolích dva slavní Khanové (Salman a SRK), dalším plusem jsou písně, kterých je zde hned několik a všechny jsou moc pěkné. Když tomu připočtu i zmínku o Amirovi a xy odkazů na legendárního Amitabha, co víc by si mohl fanoušek Bollywoodský filmů přát? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama