Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Ram (Shahrukh Khan) zabrání v přímém TV přenosu atentátu na indického generála. Během akce však přijde o svého otce, jehož je nemanželským synem. Ten mu však stačí sdělit, že má ještě bratra a přeje si, aby usmířil celou rodinu. Bratr studuje na stejné škole jako generálova dcera, kterou má nyní Ram za úkol chránit a z majora se tak inkognito stává poněkud přestárlý student. Podaří se mu zhatit další plány teroristy Raghavana? Najde vztah ke svému bratrovi a nevlastní rodině? A co nová učitelka chemie, do které se zamiluje? (berg.12)

(více)

Recenze (30)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, která baví zejména idiotským a amatérsky přitroublým pochlebování poetice soft erotických klipů silikonových umělkyň z MTV. Akční scény jsou brilantní, zdá se, že veškeré chybějící vedení využili tvůrci k zadrátování herců. Nejsem nijak zběhlý v bollywoodském zvěřinci, každopádně Main Hoon Na je svým způsobem zábavný (překotnost, křeč), svým způsobem rozčilující (amerikanizace řeči i obrazu). ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bollywood definitivně potřebuje lepší dramaturgy a někoho, kdo tamní režiséry konečně naučí rytmizovat akční scény (které svým kompletně zpomaleným a co možná nejvíc přehledným podáním stojí v naprostém protipólu dnešního hollywoodskému standartu). Zbylé trademarky indické mainstreamové kinematografie už příjmám jako klady a dovedu se u těch šílených žánrových směsek skvěle bavit. Jo, byl to nářez. A ty titulky!___P.S: Přímé citace a odkazy na hollywoodské (Rambo, Matrix, Terminátor) i bollywoodské (Sholay) trháky jsou roztomilé a vtipné; je vidět, že Indové film vážně milují__P.P.S: Přestrojení záporáci infiltrující mezi řady kladných hrdinů vážně sux, to už by těm klukům indickým taky někdo mohl říct. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na to, aké obrovské ódy na tento film všade kolujú, som dosť prekvapený jeho kvalitou. Podstata príbehu je dobrá, scenár síce trochu (asi viac ako len trochu) pritiahnutý za vlasy, ale aj to by sa ešte dalo prekusnúť, keby to bolo zaobalené aspoň do lepšieho formátu. Kiežby to bolo viac poňaté ako dráma, mohol sa aj môj celkový dojem pohybovať asi v iných sférach. Ale tie teatrálne vsuvky, afektované postavy a akčné výpady - to veru nie je fakt moja šálka masala čaju. Možno trochu menej tlačiť na pílu, a o kus viac sa zamerať na dramatický rozmer filmu, a mohlo to byť o triedu lepšie. Nuž, aspoň že pri Om Shanti Om to Farah dala na výbornú! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indický mainstream, který je dostatečně zábavný na to, abyste v klidu přežili i ty tři hodiny, má skvělé postavy, spoustu akce, místy i dramatické moment, scény, které jsou nádherně přitažené za vlasy, do toho hudební čísla, která jsou mnohdy sama o sobě filmem, a to všechno vás dovede strhnout. Není to výjimečné, ale je to zábavné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dát dohromady boj proti terorismu, kdy lidi fakt umírají, s milostnou romancí z vejšky a ještě nápravou vztahů v léta rozhádané rodině, to si troufne jen málokdo. Tady si troufli a překvapený divák tak chvílemi sleduje masakr pod vedením vyšinutého teroristy a pak mírně humorně nadsazenou milostnou selanku, jak vystřiženou z Pomády. Ohnivé finále nepostrádalo napětí. Žalostné byly ženské herecké výkony, i když chápu, že je těžké něco hrát, když scénář hrdince předepisuje jen postávat před větrákem a s rozevlátými vlasy pózovat jak pro lechtivý katalog. ____ Je to těžký průměr a to i se započítáním scén, kdy Shahrukh Khan odněkud někoho vytahuje nebo na oplátku vytahují odněkud jeho. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu měl být „The Outsider“. (ČSFD)
  • Režisérka Farah Khan se díky tomuto filmu stala první ženou, která byla nominována na prestižní indickou cenu Filmfare Award za režii. (Niktorius)
  • V napínavé scéně v cca 52. minutě visí Laxman Sharma (Zayed Khan) ze střechy a přidržuje se jen okraje okapu. Na pomoc mu přispěchá major Ram Sharma (Shah Rukh Khan). Následují rychlé střihy – záběry snímané z několika kamer – na každém tom záběru má ale okap úplně jiný tvar. Je silně zdeformovaný, poté ohnutý a natržený, jen lehce poškozený, opět hodně poškozený, ale jinak, než na předešlém záběru. Na konci je při celkovém pohledu, a poté i z pohledu zdola, v pořádku. (lioncel)

Reklama

Reklama