Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je môj typ, ale nemám ju rád"...Tak tomuto hovorím romantická komédia, v tomto sú kórejci doma. Zopár scén v director ´s cut pôsobí tak nejak navyše, hlavne tá s vojenským zbehom v lunaparku, ale aj všetky scenáristické výtvory hlavnej hrdinky a ich v podstate úplne zbytočný filmový prepis... Všetko ostatné bola dokonalosť v danom žánri. Ich naozaj netradičný vzťah (poznáme sa 3 dni a už dvakrát sme spali v moteli) diváka udržuje v napätí, pretože rovnako ako hlavná postava , nikdy nevieme, čo sa stane. Niekoľkokrát som sa naozaj výborne zasmial, hlavne čistenie parochne od zvratkov v metre, fantastická "schôdzka naslepo", či hláška "nazdar, koťe si volná?". Ak sa bavíme o romantike tak, A moment to remember jasne vedie, ak o romantickej komédii, vyhráva My sassy girl. S takým dievčaťom je to niekedy ťažké, ale o zábavu je postarané. Kórejský hit jak delo... "Chceš umrieť?" 100%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto islo absolutne mimo mna :( Hodinu som trpela tie kvazi vtipne momenty, ktore vsak mne prisli skor trapne, ako humorne, rovnako ako aj nesympaticke postavy. A aj napriek tomu, ze som to pozerala na 3-krat, som to nejako dotiahla do konca, ale s obrovskym sebazaprenim. Cakala som nejaky ten uchvatny zaver, ale neprisiel. Neviem, ci som mala zly den, ale epilog okolo mna preletel bez akehokolvek povsimnutia. Moj druhy korejsky film dopadol nie velmi valne, a lutujem, ze to nezostalo zatial iba pri jednom, a to Moment to Remember. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to můj typ, ale nelíbí se mi." To zní nebezpečně, ale já jsem se u toho bavil. Co taky dělat jiného, když ňouma s potenciálně vypařovacím penisem potká křehkou bytost s generálskými geny, direktem vězeňského dozorce a neuvěřitelně malou schopností spalovat alkohol. Hodný ňouma prostě musí být po zásluze ponižován, úkolován a také bit při squashi či kendu. Normálně bych mu to nepřál, ale on to tak chce, jen o tom ještě neví. Za to já vím, že scény s pochodujícími vojáky v metru, chlastání ve studentských uniformách s občankami v rukou nebo frťanový výkon budoucího tchána si budu pamatovat celý život. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

My Sassy Girl jsem viděl v režisérské verzi a nedokážu si představit, že bych z filmu vystřihl byť jen jedinou minutu... _____ Většinu svého života jsem k romantickým filmům neměl kladný vztah. Přišly mi až moc vykonstruované, záměrně slzopudné.. no prostě se mi moc nelíbily :-) Jedinými výjimkami z dřívějších dob pro mě jsou Titanic a těch pár svěžích britských romantických komedií. Ale poslední rok mám dojem, že mám štěstí na dobré romantické filmy, co dobré, vynikající... Láska nebeská, Ztraceno v překladu, Věčný svit neposkvrněné mysli, Před soumrakem..... A nyní konečně My sassy girl. _____ On je 25letý student, jemný frajírek, na kterém se velmi projevila výchova v dětství, má naušnici a nosí svetry pastelových barev. Často posedává s kamarády v baru, popíjí a doufá, že potká ženu svých snů. Ona je 24letá studentka, impulsivní, nevypočitatelná, "střelená", občas dětinská. Potkají se v metru, kde on ji nejprve na nástupišti zachrání před přijíždějícím vlakem, ona poté ve vagónu pozvrací starého pána a je na Gyeon-wooovi, aby se o ni postaral... A tak se stane, že se tito dva lidé, odlišní jako voda a oheň, začínají postupně sbližovat. Nebo spíše "sbližovat", protože on ji nejprve považuje za bláznivou holku a nejradši by se jí vyhýbal.... ___ První hodina a půl je mnohem více komická a vtipná než romantická, sice jsem neměl záchvaty smíchu, ale úsměv od ucha k uchu ano, téměř pořád. Pak ale dojde na "romantickou část" a ta je... prostě neuvěřitelná.. Krásná, plná emocí, ale ne sentimentální, protože je stále vyvažována milým humorem (např. scéna s růží)... Ale to se již film nezadržitelně blíží ke svému konci (bylo "kruté" zjistit, že už jen 15 minut a bude po všem)... A potom, potom jsem jen seděl a brečel a brečel a brečel, jako u romantického filmu ještě nikdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná romantická komedie, která je ovšem opravdu nevkusně dlouhá. Někdo může říct, že by se tím omezila brilatní vyváženost filmu a podobný blbosti, ale mě přišla například scéna s dezertérem v zábavním parku uplně zbytečná. Jinak se mi to ale líbilo hodně a hlavní představitelé jsou moc sympatičtí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama