Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč chce být on s ní chápu, je to zjevení z jiného světa. Ale proč chce ona být s takovou nulou? To nemá logiku. Tedy čert vem logiku, to nemá úroveň. Zajímavé je... natrefil jsem na několik korejských věcí z období zlatého boomu komedií, ale podle ohlasů žádné superpecky, a skvěle jsem se bavil... A pak jsem si dal natěšený už druhý vyhypovaný film za sebou, a jsem zklamán... Ale je možné, že se mi to jen přejedlo. Mám ty Korejce docela rád - tam, kde jsou Japonci a Číňani vyvolená rasa povolaná bohem k nadřazenosti a jsou patetičtí, dovedou si ze sebe tito dělat bezuzdnou legraci... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Režisérská verze je opravdu trošku moc dlouhá, jenže tady se vám dostane všeho, čím jihokorejské romantické komedie trumfují ty americké - tolik hravosti, upřímnosti, leckdy až dětinsky naivní legrace a hlavně ke konci spoustu čirého dojetí, o kterém si v Hollywoodu můžou nechat jen zdát. Strašně dlouho mě žádný film tolik emocionálně nevynášel do nebes jako My Sassy Girl. O filmu i Ji-hyun Jun se mi dnes bude určitě zdát... ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vtipné, lehké, s nadsázkou, romantické, velmi Korejské... určitě ano. Korejci snad i blicí scénu umí natočit celkem poeticky. Pachelbelův kánon také určitě dojme. Ale když ho jako muzikant neustále omíláte na pohřbech a vánočních koncertech, získáte k němu trochu jiný vztah. Co jsem tím chtěl říci? Třeba že neexistují žádné jediné, univerzální a správné emoce. Stejně jako v hudbě. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

No, na to jak to všichni všude zmiňují a jak se pojem "My Sassy Girl" ustálil jako označení toho a toho typu ženské, tak jsem čekala větší pecku. První část pro mě byla naprosto ztrátová, to jsem se vážně nudila a nevědala, jak si na té židli sednout. Druhá část už byla o hodně lepší, obzvláště když si oblékli uniformy ze střední školy a epilog... takových už jsem zažila a i lepších. Myslím, že Korejská produkce má mnohem, mnohem lepší díla. Je to odpočinkový film, od kterého však nesmíte nic očekávat, aby pro vás ten konec byl úchvatným. Ale zase musím uznat, že se mi u toho dobře balily dárky pod stromeček. Takové lepší 3*. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi přesně v pravý čas kápnul do noty. Pro někoho možná trochu moc dlouhý, ale přes drobné nedostatky (mnohokrát zmiňovaná scéna v zábavním parku) rozhodně krásný příběh, který je po všech těch hollywoodských nablýskaných a poněkud umělých romantických komediích neuvěřitelně osvěžující. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama