Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako u spoustě zdejších jedinců, byla právě "Má drzá holka" i jedno z mých prvních setkání s jihokorejskou kinematografií a to nemohlo dopadnout lépe. Komedie se snoubí s romantikou velice vkusně a elegantně, příběh vypráví o obyčejných věcech, ale ty působí díky úžasné postavě dívky Ji-hyun naprosto nevšedně. Setkání v metru, "invaze" ve škole, oslava narozenin, konfrontace rodičů - nejen v těchto scénách se pomalinku buduje kouzelný vztah plný nevyřčené lásky. Epilog je pak ryzí filmová katarze a naprosté uspokojení divácké touhy. Je to něžné, povznášející a krásné, přesně tak, jak to v Hollywoodu spatřit nemůžeme. 9/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ech. Ach. Ouvej. V příjemném rozpoložení jsem si pustil tenhle opěvovaný film a těšil jsem se, jak mě dojme svou křehkostí, zaujme svou svěžestí nebo aspoň uchvátí svou romantičností. Čekal jsem. Přežíval jsem nudné scény, skřípal jsem zuby u patetických nebo zcela nesmyslných dialogů, zíval jsem na místech kde jsem tušil vtipy. Jedny z mála scén, které mě vytrhly z nedobrovolné letargie byly akční scény z nerealizovaných scénářů, které byly natočeny pravda šmrncovně. Tak, že jsem si nemohl nepřát, aby scéna pokračovala namísto hlavního filmu. Ke konci se film navíc roztopil v romantickém cukrkandlu, přičemž fakt, že se film tomuhle ulepenému patosu poměrně úspěšně vyhýbal, byla jedna z mála věcí, která mě na něm imponovala. A ta délka? Ach jo... Už vidím ty kameny, které po mě metáte. Abych se ale nezpronevěřil svému svědomí, musím. Za pár podařených scén a technickou stránku filmu: 40% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Utahany a (az na Epilog) predvidatelny film, ktery bych, byt reziserem, radeji zkratil. Napriklad o opravdu trapnou a nudnou scenu s dezerterem. Priznam se, ze jsem na tom nenalezl vubec nic cituplneho ani objevneho, jen obycejnou romantickou komedii s asi tremi dobrymi vtipky a nesympatickym hlavnim hrdinou. Nebyt zaverecnych 15 minut, tak je to opravdu extremne slabe. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak výbornou romantickou komedii !!! Možná je to opravdu proto, že jde o korejskou produkci, která vnáší do tohto žánru cosi jiného (a nového), než tomu bývá u hollywoodských sestřiček. První půlka byla neskutečně vtipná a vztah citlivý frajírek - drzá a nespoutaná holka se vyvíjel neočekávaným a velice zábavným způsobem. Druhá půlka (nebo spíš poslední třetina) pak byla naopak dojemná, ale svůj vtip film neztratil ani zde ! Oba hlavní představitelé byli skvělí, především Ji-hyun Jun v roli drzé holky. A že byl film pridlhý? Ani náhodou...! Naopak jsem byl se závěrečnými titulky zklamaný, že už je konec. Za tu pointu a vůbec celý závěr by si film zasloužil pět hvězdiček, i když je pravda, že občas se tam vyskytly takové naivnůstky a některé věci se zdály přitažené za vlasy. Ale čert to vem...4 * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá příliš zkušeností s korejským filmem, třeba tak jako já, pro kterého kdysi byla My Sassy Girl vůbec prvním zážitkem podobného zeměpisného rázu, ten bude asi překvapený, co si právě Jae-young Kwak představuje jako romantickou komedii. Docela zmatený, ale upřímně krásný příběh, solidní várku gagů a nějakou tu malinkou nechutnost, ať to má říz. Spokojenost by byla ještě vyšší, kdyby ve filmu nebyla přítomná pro mě naprosto nepochopitelná pasáž v parku, která působí jako pěst na oko a hlavně nedává naprosto žádný smysl. A ano - závěr má pořádnou sílu, ale ani ne tak ten úplný jako spíš volání z hory na kopec a odjezd vlaku. 75% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama