Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná v roce 1983, kdy se student vysoké školy In-woo setká se ženou, která se ukryje pod jeho deštník před lijákem. Je to láska na první pohled. Bohužel In-woo musí odjet na povinnou vojenskou službu. Poté se příběh posune o 17 let kupředu do roku 2000. Hlavní hrdina je nyní středoškolským učitelem. Oženil se s jinou ženou a má dceru. Jednoho dne mu ale jeden ze studentů připomene jeho první lásku. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (27)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektná romantická dráma z juhokórejskej produkcie. Má vynikajúci príbeh o mužovi, ktorý je už ženatý a má rodinu, ale stále nemôže zabudnúť na svoju prvú lásku, ktorá bola aj jeho jedinou skutočnou a teraz pracuje ako učiteľ na strednej škole. Ale začne pociťovať zvláštnu prepojenosť s jedným svojim študentom a nevie, čo si má o tom myslieť, ale postupne čím ďalej viac verí tomu, že študent bol v predchádzajúcom živote práve jeho láskou. Spracovanie sa mi veľmi páči, prvá polhodina sa venuje vzťahu oboch zamilovaných mladých ľudí, ktorí sa postupne zbližujú, síce táto časť nie je až tak dobrá, ako by mohla byť, hlavne kvôli tomu, že ich vzťah nepôsobí až tak silno, ako by bolo pre potreby filmu vhodné, ale tiež som s ňou spokojný, no keď sa dej presunie o sedemnásť rokov neskôr, tak už začne ten pravý filmový zážitok, postupne sa zoznamuje so všetkými dôležitými postavami a na slušný vzťah učiteľa k študentom sa veľmi dobre pozerá, ale potom sa už začne čím ďalej viac prejavovať prepojenosť študenta s učiteľom a to patrí medzi to najzaujímavejšie, čo som nielen v juhokórejskej filmovej tvorbe vôbec videl. A k tomu ten úžasný záver. Herecké obsadenie je perfektné, skvelý Lee Byeong-hyeon v hlavnej úlohe, jeho láska Lee Eun-ju, ku ktorej som si ale nedokázal vytvoriť až taký vzťah, ako je v podobných filmoch zvykom a zaujímavé postavy študentov. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, tento film sa ani nesnaží pôsobiť výraznejšie emocionálne, ale napriek tomu má takú zvláštnu pôsobivosť, ktorú si film udržuje po celý čas. S týmto filmom mám mierny problém z morálneho hľadiska. Neberiem do úvahy samovraždu, prevteľovanie a ani homosexuálnu lásku, ktorá vlastne ani nie je homosexuálna, ale to, že je niekto ochotný sa úplne vzdať svojej rodiny a dokonca aj vlastného dieťaťa pre prvú lásku, toto ide po racionálnej stránke úplne mimo mňa. Ale nemôžem si pomôcť, toto je perfektný film, na ktorý sa určite nezabúda. 88% ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Následují SPOILERY. V tomhle filmu mám problém s tím, jak je zde pojata reinkarnace - když už se smířím s tím, že by něco takového mohlo existovat, tak rozhodně ne v této podobě (tj. znovu reinkarnace v člověka, setkání se s tou samou osobou, vzpomínky na předchozí život, pan učitel vypadá až moc mladě na to, aby od smrti oné dívky uběhlo dostatek let, aby se mohla reinkarnovat a znovu dorůst do věku žáka...). Je mi jasné, že právě toto dodává příběhu na osudovosti, je to "znamení", že právě tyto dvě vybrané duše musí být navždy spolu, ale promiňte, tohle podání mě vážně nedojme. A nejen kvůli výše popsanému - také kvůli tomu, že úvodní romanci je věnován příliš malý prostor na to, aby divák uvěřil, že ti dva se vážně milují. Ani ze vztahu se studentem se nepodařilo nějaké větší jiskření vykřesat a jediná shoda s milovanou dívkou je v pár gestech a schopnostech. Alespoň, že je příběh dávkován po malých nechronologických kouscích, takže občas se člověk diví, kde se to ti hrdinové ocitli a co to spolu dělají, když se před dvěma minutami ještě skoro neznali? Tenhle postup udržuje v divákovi docela příjemná očekávání, i když je celý příběh odhadnutelný už v polovině. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní večer, první Máj. První Máj byl lásky čas. Ale co to melu. Je Valentýn, a tak jsme si řekli, že se podíváme na romantický snímek. Tenhle nám byl doporučen jako pravá romantika. Po prvních deseti minutách mě přítel prosil, abychom to vypnuli. Že je to moc gay. Ale no tak, není, říkala jsem, vytrváme, to se zlepší. A ono jo. Když nastoupil jako učitel. Ale pak se to zase zvrtlo. Ono to bylo gay. Což by nevadilo, kdyby to nebylo tak neúnosně nudný, nesympatický a prázdný. Nejhorší film na Valentýna, nejhorší korejský film, který jsem za poslední rok dva viděla. Nebavilo mě to. Nejlepší zážitek z filmu jsem měla, když jsem ho vypnula. A ani Byeong-heon Lee to nezachránil. Vlastně nepředvedl nic ohromujícího, jen si tam tak chodil, culil se, občas mu tekly slzy, rozčílil se, ale byla to tak prázdná gesta, že to nedokázalo zaujmout. Bylo to hodně slabé a jsou to i hodně slabé 2* - málem to byla hvězdička, kdybych si nevzpomněla na tu jedinou scénu, která se mi líbila - na pláži, kdy se snažil být pan nenápadný. Jedna jediná scéna. P.S.: Název filmu je docela spoiler, co? :-D ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, dramatické, tragické. Tohle bylo jiné korejské drama. I když šlo o lásku. Narodit se znovu a vyhledat svého milého, aby mohli být zase spolu je nádherná myšlenka. Po první půlhodině se začne odvíjet jiný příběh chudáka pana učitele, který se zamiluje do svého žáka. Nešťastná to událost. Myslela jsem, že je to ztracený syn, ale konec byl víc než překvapivý. I závěrečný seskok ze skály byl dost šokojící, ale posléze vlastně hezký, i když strašně tragický. "Umřu, když skočím ze skály?" "Ne. Tím život nekončí." ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Námetom velice zaujímavý snímok, ktorý ponúka velice triezvy pohľad na homosexualitu, lepšie povedané jednu z jej foriem, pričom zvolil IMHO trošku trnitejšiu cestu. Predsa len publikum ľahšie prijíma lásku medzi ženami, ako medzi mužmi. Ale vo výsledku musím podotknúť, že zvolená forma môže mať úspech aj u konzervatívnych a bez náznaku potreby šokovať diváka dostávame film, ktorý je predovšekým o láske. Emocionálny dopad na mňa bol trošku pod očakávania, ale nemôžem ináč ako film doporučiť. Po Hledám Amy ďalší z filmov, ktoré dokazujú, že pri troche filmárskej zručnosti sa dá. Mimochodom Byung-hun Lee hraje opäť skvele. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama