Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

meave

všechny recenze uživatele

Nemôžem tento film ohviezdiť, pretože hviezdy v tejto konštelácii som zvládla iba dočasu. Presnejšie – do prvej posteľovej scény. Potom som už na vzdychajúcu Kim a roztopeného Richarda nemohla pozerať. Odhliadnuc od skutočnosti, že scenár bol mizerný ma zabilo množstvo klišé a manžel, ktorý na uvoľnenie vyžaduje orál. Nezachránila to ani Uma. Jednoducho ma to nezaujalo natoľko, aby som vyčkala záver a to je u thrilleru chyba. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl filmů mám moc ráda. Trochu mi to připomíná ty přehnané "filmy", které běží v televizi v jiných filmech. Krásné ženy, drsní muži, hodní muži, přítmí drahých restaurací, bouře, silný déšť a narušená konstrukce mé nejoblíbenější stavby na světě, kterou je maják. To všechno s příměsí erotiky, napětí, šílenství, přičemž hudba se stupňuje a napětí eskaluje jako ve starých Hitchcockových filmech. Zřejmě se u něj inspirovali. Neříkám, že to vyzní nějak úžasně uvěřitelně. Právě naopak, je to prostě taková strašidelná pohádka. Mě prostě dostává rozbouřené moře, silné světlo majáku, hustý déšť a vražedná atmosféra. Ráda se na tenhle film podívám a přiznám, že se u něj často směju. Je to prostě přehnané, ale krásné. Jinak tedy dabing je také docela "strašidelnej"! ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jsou herci, které když vidím, mám chuť zvracet. Když vidím Richarda Gerea, mám chuť výt. Ať hraje, co hraje, vždycky vypadá jako přerostlý a pořádně degenerovaný pudl. Kim Basinger je na tom podobně. Ať hraje, kde hraje, působí jako nesympatická hysterka. Líbila se mi jen Uma Thurman, která co do hereckého výkonu předběhla pudla i hysterku ne o několik o délek, ale o celou závodní dráhu. Dívat se na ty dva bylo skutečně mrazivé, jen tu vášeň jsem nějak nepostřehla. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prehnane monotonne, dialogove, nudne a to mam thrillery velmi rad. Neskor to uz zacalo byt zaujimave, ale tento film uz nikdy viac nechcem vidiet. Vzdy ma tento film nejakym sposobom uspi, preto som znizil hodnotenie na 2 hviezdicky... 28.12.2009 ______ Richard Gere - (Dr. Isaac Barr) +++ Kim Basinger - (Heather Evans) +++ Uma Thurman - (Diana Baylor) +++ Eric Roberts - (Jimmy Evans) +++ Keith David - (Detektív Huggins) +++ Paul Guilfoyle - (Mike O´Brien) +++ Robert Harper - (Alan Lowenthal) +++ Agustin Rodriguez - (Pepe Carrero) +++ Produkcia: Richard Gere +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prošel jsem si etické principy Lékařské asociace. Dokonce ani speciální poznámky pro psychiatry neříkají nic o vyspání se sestrou pacientky." Jenže kdo je tady pacientka, kdo vrah a kdo namyšlený idiot? Ono se to všechno samozřejmě vyřeší. Nicméně žádná velká zábava to není, ale "nemocné" holky mají parametry, kterým je snadné podlehnout, advokát O´Brien umí jedinečně pracovat s pravdou a vlastně mě chvílemi bavil i neprofesionálně nadržený doktor Barr. Jen ten thriller nebyl moc dramatický, romantický ani erotický, což je škoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Těsně před nehodou má Heather (Kim Basinger) na rukách rukavice. Záběr po nehodě však ukazuje, že na rukou rukavice nemá. (Terva)
  • Vyvrcholenie filmu sa pôvodne odohralo na Golden Gate Bridge, ale sekvencia bola prepísaná kvôli rozpočtovým obmedzeniam. Vyvrcholenie sa namiesto toho odohralo na majáku Pigeon Point v Pescadero (Kalifornia). (Arsenal83)

Reklama

Reklama