Reklama

Reklama

Snila jsem o Africe

  • USA I Dreamed of Africa (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá rozvedená Kuki, která po rozchodu s manželem žije v Itálii u matky s malým synem Emanuelem, se vrací z večírku s několika přáteli. Na cestě je vytlačí ze silnice bezohledný řidič protijedoucího nákladního automobilu. Kuki je těžce zraněná, přesto ale přežije. Do nemocnice za ní chodí jeden ze spolucestujících Paolo. Když se mladá žena uzdraví, sblíží se spolu… Paolo Kuki vypráví, že měl s bratrem farmu v Africe, kam by se očividně rád opět vrátil. I Kuki celý život sní, že se podívá do Afriky. Její otec tam prožil velkou část života a často jí o tom vyprávěl. Když se tedy později s Paolem vezmou, rozjedou se do Keni, aby tam spolu s malým Emanuelem začali nový život…Ten  jim od samého začátku přináší nejen radost uprostřed divoké nádherné přírody, ale také nejrůznější trápení. Paolo má toulavou krev a nevydrží na místě. Často svou ženu opouští a odjíždí s kamarády na několikadenní lov. Kuki zůstává sama a pomalu si zvyká. Učí se svahilsky a získává první kontakty s místními obyvateli. Je velice pobouřena řáděním pytláků, kteří bezohledně zabíjejí zvěř, konkrétně slony, kvůli obchodům se slonovinou. Kuki a Paolo se brzy stanou jedněmi z nejrozhodnějších pronásledovatelů pytláků. Malý Emanuel je okouzlen zvířaty a obzvlášť si zamiluje hady. Chová jich několik i doma… Po roce přijíždí za Kuki matka na návštěvu a během společného výletu jejich džíp zapadne hluboko do bláta. Kuki, její matka i malý Emanuel se s přicházející nocí vracejí pěšky domů. Teprve druhý den jí Paolo ukáže stopy lvů, kteří je po celou cestu sledovali... Emanuel začíná chodit do internátní školy, a tak když Paolo odjíždí na lov, je Kuki skutečně docela sama. Už si ale zvykla a nádherná příroda kolem ji nepřestává okouzlovat. Paolo je při jednom lovu zraněn buvolem a mladá žena zažívá strach o jeho život. Prožijí i větrnou smršť, která jim částečně poničí farmu. A léta plynou – z Emanuela se stává mladý muž… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

italka63 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám Kim Basinger ráda. Když dostala Oscara, nechápavě jsem zírala, protože ještě před pár lety to bylo absolutní herecké dřevo, které se nevzmohlo na delší záběr, delší větu a tvůrci z ní šíleli, protože všechno se sestřihávalo.Ta nedůvěra k ní ve mě pořád je:-) Vincent Perez měl roli, se kterou se moc dělat nedalo a to, že film se snažil místy evokovat Vzpomínky na Afriku, to člověka jenom dorazí.Tak za tenhle filmový čajíček jen dvě hvězdy. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Při slohu jsem měla vždycky pocit, že ze všeho nejméně mi jde vyprávění. Ale po shlédnutí tohoto filmu zjišťuji, že v tom nejsem sama. Suchý výčet nudných událostí, s absencí jakýchkoli emocí, mě opravdu nezaujal. Občas se mihne krásný záběr africké krajiny a to je také to jediné, na co se dalo dívat. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je spíše o pohřbech a pytlácích, než o krásách Afriky. Scénář dost nevybíravě tlačí na divákovy city, snad až příliš. Hlavní hrdinka měla holt pech, ale když si vybrala za domov Afriku, co mohla čekat? Mřelo to kolem ní jak vojáci u Stalingradu a ani ona neměla na růžích ustláno. Jinak to byl vlastně dost nudný film, který by bez známých jmen a příběhu, vycházejícímu ze skutečnosti, byl úplně zbytečný. Sám mám raději Vzpomínky na Afriku, kterou tento snímek nejspíš lehce kopíruje. Věřím, že takových podobných bláznů, kteří se rozhodli pokořit divočinu, je mnoho. Jen doufám, že o nich všech nenatočí film. 40% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím, "Vzpomínky na Afriku" to opravdu nejsou. Tento snímek je na rozdíl od zmíněného co do projekční doby zbytečně nadsazen s ohledem na slabou obsahovou stránku a tím výrazně ztrácí na poutavosti, byť nádherné záběry africké krajiny tu dějovou nedostatečnost poněkud dohánějí. Nu, ale film by měl být především o ději, že ano. Obrázky (byť hezké a pro našince atraktivní) by měly být spíše jen doprovodné, a děj umocňující. Závěr filmu, nyní mám na mysli zbytečné a laciné "srdcervoucí" dlouhé a dojímavé proslovy nad oběma hroby mi připadaly, že filmu spíše škodí než přinášejí divácky hodnotný požitek. Tím v mé mysli odsoudily tento film do kategorie "Novácké" či "Primácké". Tedy slušnější romanticko-dramatické dvojky. Filmu by při tak slabém dějovém obsahu slušelo 90 minut hrací doby. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film už jsem viděla strašně dávno, dneska jsem na něj náhodou přepla a vzpomněla jsem si na něj a dokonce jsem věděla, jak bude dále pokračovat a jak taky skončí, což svědčí o tom, že ve mně něco zůstalo a tím pádem mě zaujal. Veliké plus má film jen díky prostředí, ve kterém se odehrává. Afriku miluju a podívat se tam (ale na vlastní pěst) je můj sen už několik let. Proto když se na Afriku dívám v televizi, vždycky mé srdce zaplesá. Plusem také je příběh podle skutečnosti, to mám vždycky ráda. Tvrdím totiž, že nejlepší scenárista je sám život. Herci taky v pohodě... Není to nejlepší a na emoce nejsilnější film o Africe, ale i přesto ho mám docela ráda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Kim Basinger za ztvárnění hlavní role Kuki Gallmann přibylo na konto 5 milionů dolarů. (Agatha)
  • Kim Basinger se bála brát s sebou na natáčení do Afriky i svou dceru Ireland, které v té době bylo 5 let. Nakonec jela celá rodina a po natáčení se nechala Kim Basinger slyšet, že jí krasá černého kontinentu ohromila, ke všem jeho obyvatelům chová úctu a kdyby záleželo jen na ní, tak by se sem z New Yorku hned přestěhovala. (Agatha)

Reklama

Reklama