Reklama

Reklama

Zlatý důl

Trailer

Tohle zlato patří Silasovi McGee. Jen ho ještě nenašel, přestože po zlaté žíle pátrá v odlehlé horské oblasti na jihu Britské Kolumbie už víc než třicet let. Cizinci stižení podobnou zlatou horečkou by se raději měli držet dál - takoví lidé se totiž nedostanou z McGeeova dolu živí. Charlton Heston, který tento drsný dobrodružný snímek zrežíroval podle scénáře Frasera Hestona, si v něm zahrál i hlavní dvojroli šíleného samotáře Silase a jeho ještě podivnějšího dvojčete Iana. Nick Mancuso a oscarová Kim Basingerová ztvárňují pár mladých dobrodruhů, kteří při pátrání po ztraceném kamarádovi havarují během přistávacího manévru letadla v horském jezeře a záhy se dostanou do McGeeova světa... a do ještě mnohem větších potíží, jakmile pojmou podezření, že by se v jeho zlatém dole mohlo ukrývat bohatství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

mirror 

všechny recenze uživatele

Tento film bežal v Československých kinách a bol do 15 rokov neprístupný a ja som naň bol aj keď som 15 ani zďaleka nemal :-) Kolega vedec zburcuje svoju kolegyňu, narýchlo sa zbalia, zoberú malé lietadlo a idú hľadať tretieho kolegu, ktorý sa stratil niekde v divočine Britskej Columbie. Neustále som čakal čo tam bude také do 15 rokov nevhodné. Nájdu tam spustlého chlapa, ktorý má nejaké tajomstvo, možno niečo našiel, možno zlatú baňu a už mu z toho hrabe, a tak drsne ponaháňa Kim Basinger zo sekerou, alebo ona jeho?, to už si nepamätám, ale bolo to fakt hrôzu naháňajúce do 15 rokov neprístupné! ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není klasická vyvražďovačka. Je to film s výbornou atmosférou (scéna s prozkoumáváním dolů nemá chybu), skvělým Hestonem (takhle si představuju, že to vypadá když chlapovi 'mrdne' ze zlaté horečky) a se spoustou dalších krás (úžasná příroda a nadčasově nádherná Kim Basingerová). (Tohle hodnocení píšu ve chvíli kdy je tady jenom 52 hodnocení: neváhejte lidi a sledujte, tisíce mnohem horších filmů tady mají daleko, daleko více hodnocení.) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak si pojďme kluci na chvíli vyrýžovat zlato…U nás máme jen zlatokopky ve slavné Americe (kontinent) to v době zlaté horečky doslova vřelo i pro pár zrnek. Tento dobrodružný thriller/drama jsem sice do dnešní doby neznal a neměl o něm ani tucha, ale určitě jsem jej neviděl naposledy. Sice to místy skřípalo, vrzalo a dřelo jako ty staré zatuchlé trámy v dole zlobivého strejdy Silase McGeeho, ale atmosféru to mělo místy dobrou, Kim Basinger byla v té době vážně k sežrání a nevím, být s ní v noci ve stanu jestli bych přemýšlel zrovna o zlatu… a hlavně jsem byl doslova nadšený z nádherné krajiny. Coby vášnivý cestovatel se vždy kochám krásným prostředím…Za mě určitě lehce nadprůměrná záležitost, která si ovšem zasloužila lepší konec. Sice se snažili o co největší dramatičnost, ale scénárista to doslova cucal z prstu…60-65% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný triler, ktorý si buduje po celý čas veľmi kvalitnú atmosféru. Opäť perfektný Hestonov výkon, ktorý spolu s hutnou atmosférou zatieňuje všetko okolo seba. Tých zvratov mohlo byť síce menej, netrebalo tak tlačiť na pílu. A aj keď je dej sčasti predvídateľný, až tak to nevadí, pretože to celé dokopy stojí za to. ()

PetrHendrix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě kdysi úplně rozebral. Bylo mi asi 14-15, když jsem jej viděl v městském kině a musím říct, že to byl zážitek vskutku hororový. Od té doby jsem jej už neviděl, takže nevím, do jaké míry jsem byl ovlivněný diváckou nezkušeností a v tehdejší době slabší distribucí analogických projektů. Ale živě jsi jej pamatuji dodnes a nezapomenu na ty hrůzné záběry na kolejích uvnitř štol. Hodně se mi líbila i ta zápletka. Někdy ho zkusím dát znova, abych zjistil, zda odolal zubu času. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama