Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kurňa, Mickey Rourke byl ve svých mladých letech fakt zatraceně pohledný:) Snad nikdo v té době neuměl dělat tak svůdné pohledy jako on. Také Kim Basinger není nikterak pozadu ve své "sexiness." 9 a 1/2 týdne mi připadalo zvláštní. Snímek o erotické přitažlivosti, která začíná jako kamarádské vycházky po venku:) A končí jako zničující vztah, který by snad ani nemohl trvat déle. Prvnímu fyzickému aktu mezi nimi nejprve předcházelo spousta procházek po venku a blbnutí. Až teprve potom se do toho vrhli po hlavě. Scéna jejich prvního setkání v obchodě je úžasná. Ty pohledy... A vášnivá erotická scéna za vytrvalého deště, kdesi na schodech, je opravdu dokonalá. Hudební soundtrack už je jako třešnička na dortu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Erotické dusno by tady bylo. K tomu Kim byla na svém sexuálním vrcholu a Rourke před svým 20ti letým paběrkováním na dně filmového kanálu, či pleskování v boxerském ringu. Ale to je asi tak vše, pokud ti dva nešukají, či v noci nevyjídají ledničku, tak je divák spíše atakován nudou, než šmíráckou zábavou. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli jsem to úplně pochopil, ale pro mě to bylo prostě vo hovně. Milostné scény naházené jen tak za sebe doplněné o bezdějovou nudu a vyšperkované jedním žhavým striptýzem. Smyslnost, vášeň, napětí a erotika fungovaly skvěle, ale pouze z těchto ingrediencí pořádný film skutečně neuděláte. Musim ale uznat, že Kim Basinger byla fakt kus... ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Už jen za to, že to není směšný (ačkoliv na tom krutě zahlodal zub času). Opět ta typická atmosféra, Lyne tohle ovládá mistrovsky (tady měl navíc obzvlášť šťastnou ruku při výběru herců). Většina jeho filmů u mě funguje jen na první zhlédnutí, které mě dostane, při druhém už efekt mizí, začíná prosakovat prvoplánovost, kouzlo je fuč a film padá do nudného průměru. Je to i případ Nine 1/2 Weeks, ale hodnocení měnit nebudu. Hudba mohla být zvolena líp. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Erotický thriler alebo smutná dráma? V zobrazovaní sexuálnej príťažlivosti, dráždivosti a vášne je Lyne macher a od mnohých scén - oplývajúcich neopísateľným fluidom erotického napätia - som nemohla odtrhnúť pohľad. Nostalgická osemdesiatková atmosféra, vnútorne nepokojná, skvelá Basinger a najmä atraktívny Rourke, ktorý v tom čase ešte vyzeral k svetu :-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Když pozve John (Mickey Rourke) poprvé Elizabeth (Kim Basinger) do svého bytu (457 West 45th Street), pustí album „Ambient 1/Music for Aiports“ skladatele Briana Eno z roku 1978. John používá jako tape deck high-endovou značku Nakamichi, jejíž inženýři vyřešili nesmírně elegantně problém s otáčením snímací hlavy. Populární „auto reverse“ mechanismus nebyl nikdy dle jejich měřítek dostatečně přesný a hlava snímající signál z pásku audiokazety se po otočení o 180º dostávala do mírně jiné polohy, čímž docházelo k nežádoucímu zkreslení. Snaha měřit azimut a podle zjištěných hodnot dolaďovat polohu hlavy (technologie označovaná jako NAAC) se ukázala jako nesmírně složitá, přesto byla nakonec použita u modelu Nakamichi Dragon. John má model Nakamichi RX-505, u kterého se neotáčela hlava, ale celá kazeta (technologie označovaná jako UDAR). Přístroj otevřel a vysunul dvířka, otočil kazetu a vrátil ji zpět tak, že se hlava vůbec nehýbala a zaujímala tak vůči kazetě vždy stejnou polohu. Inspirací bylo inženýrům jak kazetu po vysunutí otočil posluchač. Značka Nakamichi v roce 2002 zbankrotovala. John používal jako koncový zesilovač McIntosh MC 2155. (JsemPohodlny)
  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Režisér pri natáčaní držal oboch hercov od seba, aby spolu nemohli komunikovať a Kim (Elizabeth) nevravel nič o tom, či to hrá dobre alebo zle, čím ju chcel znervózniť. Stávalo sa, že sama bola prekvapená tým, ako sa scéna začala vyvíjať, Mickey (John) totiž robil veci, o ktorých netušila, že sú v scenári. (Raccoon.city)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama