Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Kdyby se pan režisér strikně držel knižní předlohy, možná by tento film tolik lidí neznalo a nezavzpomínalo by si na profláknuté scény, na jeho takřka romanticko pohádkové pojetí a na nádherné tělo Kim Basinger. Knižní předloha je mnohem syrovější, krutější, teče tam krev a hlavní hrdinka je přivazována pouty k nohám stolu, ale líbí se jí to. Je to zkrátka úplně jiný styl a já jsem jen vděčná za volné pojetí pana Lynea, který z bolavé hrůzy vytvořil lechtivou, zábavnou a vizuálně přenádhernou podívanou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

9 a 1/2 týdne je takovej ten případ filmu, o kterym jsem sice dopředu tušil, že se mi to asi líbit nebude, ale pořád mi to nějak vrtalo hlavou, že bych se na to možná měl podívat, když je to takovej "kult". Nakonec jsem se na to teda podíval a opravdu nechápu, co je na tom kultovního. Jeden úchyl si najde čubku a pak s ní nějak rádoby-souloží, případně po ní patlá jídlo. Pak už ty sexuelní praktiky jsou pro tu čubku trochu moc, tak se s nim rozejde. Toť vše. A celkově mam pocit, že jak někde hraje hlavní roli Miky Šourek, tak je lepší od toho dát ruce pryč. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Není třeba míti komplex z tohoto filmu. Stylové ba přímo stylotvorné a na svou dobu docela odvážné a působivé softpornotické drama pro zkušené... ;-) Na to že Kim Mickeyho nesnášela musím konstatovat skvělé a uvěřitelné herecké výkony... Čtyři hvězdy tedy beze studu i přes všechnu tu občasnou nudu... ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Už jen za to, že to není směšný (ačkoliv na tom krutě zahlodal zub času). Opět ta typická atmosféra, Lyne tohle ovládá mistrovsky (tady měl navíc obzvlášť šťastnou ruku při výběru herců). Většina jeho filmů u mě funguje jen na první zhlédnutí, které mě dostane, při druhém už efekt mizí, začíná prosakovat prvoplánovost, kouzlo je fuč a film padá do nudného průměru. Je to i případ Nine 1/2 Weeks, ale hodnocení měnit nebudu. Hudba mohla být zvolena líp. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nestydatá Kim Basinger a nestoudný Mickey Rourke coby průkopníci (in)decentní erotiky, jejichž napružená těla jim režijně koordinuje Adrian Lyne. Než se z těch dvou stali král a královna botoxu, tak svoje vyhlazené tváře vystavily na odiv erotickému dusnu, které disponuje množstvím pěkných kamerových kompozic, ovšem duchapřítomnost výraznější dějové zápletky si víceméně vzala dovolenou, respektive nedostalo se jí vyváženého prostoru. A ač film balancuje na hraně kýčovitosti, tehdejší dekáda má v tomhle ohledu výraznějšího zástupce, jen ta nahota chybí a více se tančí. Počínaje osmou dekádou minulého století se začaly objevovat výrazní erotičtí provokatéři. Nejdříve tělem zažehla Žár těla Kathleen Turner, poté přišla nepřekonatelná učitelka Základních instinktů Sharon Stone, devadesátky pak dorazila služebně nejmladší Demi Moore se svými hromotluckými tvary a Striptýzem, za který se v pokladnách kin divákům moc nechtělo platit. Mickey Rourke ovšem tu decentnost vystihl originálně, když podával Kim pokrmy a ovoce v útulném příbytku, přičemž jí zavázal kukadla. A roztodivný svůdný taneček, doprovázený chraplákem Joe Cockera a jeho hitovkou You Can Leave your Hat on, pak zapříčinil vrchol filmu. Erotických scén má film víc než dost. Dramatické vyhrocení a rozloučení vajíček se spermatem přijde v poslední třetině, kdy Kim už nemůže snášet Mickeyho zápach z úst, je alergická, když po podlaze rozhazuje bankovky a z kalhot vytahuje pásek (raději by přivítala, kdyby z kalhot vytáhl něco tvrdšího), naprostým vrcholem sprostoty z jeho strany je, když si přivede prostitutku, načež Kim definitivně balí podvazky a odchází k Alecu Baldwinovi zadělat na dceru jménem Ireland. Slavný film, slavné role. A ta soft erotika má ostrý náboj i po více jak třech desetiletích. 8/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama