Reklama

Reklama

Přeborníci

(TV film)
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2003, 30 min

Režie:

Aleš Koudela

Scénář:

Marcel Nevín

Obsahy(1)

Národ český - národ fotbalový? Dokument o vesnických fotbalových jedenáctkách. Během fotbalové sezony se každý víkend odehrají stovky zápasů a to nejen těch prvoligových, o kterých nás informují všechna média, ale zejména různých okresních přeborů a ještě nižších soutěží, kterými žije celý venkov. Právě tady, v nejnižších fotbalových soutěžích, můžeme najít onu poetiku, která se nám z běžného života bohužel pomalu vytrácí. Do zákulisí takového vesnického fotbalového divadla vás zavede dokument režiséra Aleše Koudely.

Dokument Přeborníci věnovaný statisícům bezejmenných fotbalových nadšenců v České republice je o opravdovosti a o zázemí, které má kopaná v malých klubech. Obce, jako jsou Zlatníky (300 obyvatel), vnímají tuto hru jako svou hlavní společenskou událost. Nedělní zápasy jsou završením týdne, které svede dohromady všechny generace. Tento význam vyzvedává starostka obce. Hru samotnou, jako zápas, měření sil, či prestižní vyjádření úrovně týmu, zase prožívají organizátoři, vedení klubu, sudí, fanoušci a samozřejmě samotní hráči. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Prohráli jsme a stejnak je sranda."..... Výborné! Tak tohle je úplně bez debat! Dokonalý záznam reality, k tomu ještě opravdu zábavný a navíc o nejkrásnějším sportu... a to už vůbec nemluvím o tom, že na některých z těch hřiští jsem taky odehrál pár zápasů :) Takže jediný problém někdo může mít akorát tak s opavským dialektem (no ale známe svoje Pražáky - sotva rozumí slovensky, hehe). ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Zábavný dokument o mančaftu ze Zlatníků, který co nepropije v klubové hospodě to pak schází v klubové pokladně....idylický svéráz "pralesní ligy" na mne dýchl a maximálně pobavil. Skvělí sportovní nadšenci zde ukazují, jak se dá dělat sport pro zábavu a ještě se u toho zasmát, pohádat a radovat se z každého malého úspěchu. Mám z těch lidiček dobrý pocit. :-) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fotbal hraji také, je to pro mě nejlepší druh sportu. Pro mě příjemný dokument s mnoha ukázkami úrovně jejich soutěže , rozborů v šatně a společenského života okolo. Hrají tedy v pěkném tempu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama