Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeremy Brock .. Průměrný snímek v kontextu válečného filmu i z pohledu romantického žánru. Ale několik nepopiratelných kladů zvedá úroveň o nějaký ten stupínek výše. Jsou to dnes už ověnčení Oscarem kameraman Dion Beebe a herečka Cate Blanchett. Díky oběma se na film moc dobře dívá. Na Cate je to samozřejmost, je krásná žena a navíc herecky nadaná. Beebeho kamera zase kouzlí krásné panoramatické záběry francouzské přírody i mnoha ostatních scén. Pro oči jednoznačně zajímavý a krásný film, pro srdce to ovšem žádný zázrak není. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film z obdobia druhej svetovej vojny o pozitívnych, ale aj negatívnych prístupoch človeka k človeku, muža k žene, ženy k mužovi. Hlavná hrdinka nám nie je sympatická len pre jej zovňajšok, ale aj pre jej spolucítenie s trpiacimi a obetavú pomoc. Vo filme sa skrýva aj veľmi závažné posolstvo, aby sa slobodní neunáhlili pri výbere svojho životného partnera - manžela, manželky. Celý príbeh pôsobí presvedčivo, reálne. ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

S Schidlerovim zoznamom alebo Pianistom sa to neda porovnavat, ale stale to bolo podla mna velmi dobre. Trosku naivne a idealisticke co sa tyka kladnych hrdinov na druhej strane ti negativny boli ciste zlo co asi az na par vinimiek ako hitler neplati pre nikoho, ale emocie, myslienku aj zapletku to malo bolo to celkom pekne dane do kopy a to mi staci na dobry filmovy zazitok. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film zřídka vídané hloubky a věrohodnosti je důkladným zobecněním i popisem skutečné povahy "akční" práce, v tomto případě druhoodbojové aktivity. Na "detaily" a "pouhý" dětský život soustředěné režisérčino oko prozrazuje jeho další přednost: alternativní - a obohacující - ženský pohled. Neschematické uchopení ideových klišé a zdůraznění živých lidí v jejich mnohdy rozporuplných aktivitách završuje výčet předností tohoto televizního filmu. Televizní v tomto případě neznamená méněcenný, ale žánrově specifický. Herecký výkon Blanchettové je nejen standardní, ale i posunující - zdá se, že v jeho pozadí se skrývá konkrétní osud živé předlohy ze skutečnosti. Buďjakbuď - ve svém celku jde o objevné, hluboké umělecké dílo s úspěšnou odvahou hledat a nacházet všelidské v nejvšednějším nejnelidštějších představitelných lidských podmínek a vztahů tragické mezní situace. Příklad okupované Francie je navíc pro nás, neznalé, i vědomostně obohacující (připomínám tuším dvojdílný film o tragickém osudu vedoucí postavy domácí fracouzské rezistence - JEANA MOULINA). ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný film, ale člověk má pořád pocit, že to mohlo být mnohem, mnohem lepší. Skvělá hlavní hrdinka v podání Cate Blanchett, je největší devizou tohoto filmu, ale ani ona nedokázala překonat jakousi plochost celého příběhu, kterému chyběl ten opravdový náboj, který by diváka vtáhl do děje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)
  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)

Reklama

Reklama