Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně bohužel slabší adaptace Wilda než třeba Vějíř lady Windermerové nebo Jak je důležité míti Filipa. Snad dílu neprospěla větší politizace, snad mi nesedlo obsazení, nevím, na koho nebo co jmenovitě bych vinu shodila, ale ač mám tyhle okostýmované konverzačky ráda, Oliver Parker si mě nezískal... (Co si mě ale získalo, to byly šaty Cate Blanchett - nádhera!) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ať se choval do té doby než se oženil jak chtěl, ale hlavně, když našel tu pravou! A ta pravá mu odpustí, bude mít pro jeho hříšné mládí pochopení. Je třeba rozebrat i tu pravou, jak se dostala vůbec pod perutě toho skvělého muže, kterému chce cizí ženská nabourávat soukromí? Jak si to může dovolit, plést se do jeho života? když už se tak stalo, tak má jít on po její minulosti a nenechat si nic líbit. Každý má nějakou minulost, každý má nějaké cíle, každý má začít sám u sebe. Ale když už někdo někoho napadne jako první, tak je třeba se bránit, postavit se rázně proti zlu, vměšování se do vlastního žití. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, Julianne Moore byla se svými rudými vlasy a rty dokonale chladnokrevná a ďábelská manipulátorka, jejím přesným opakem byla bledá a seriózní Cate Blanchett. A trojci osudových žen doplnila roztomilá a chytrá Minnie Driver. Stejně tak úžasně jsou obsazeny i mužské role. A Wildeovi hlášky umí prodat všichni z nich, navíc jim to v kostýmech konce 19. století ohromě sluší. ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Divadelná záležitosť, niet tu jedinej „akčnej“ scény, celé to zaváňa ohobľovanými doskami. Tvorcovia sa mohli posnažiť a film viac rozpohybovať a niektoré scény umiestniť do exteriérov. Na divadelnú hru môžem ísť predsa do divadla. Dej plynie v dialógoch, ktoré interpretujú kvalitní charakteroví herci, je tu zástupca takmer z každého kontinentu :-) Ich výkony sú presvedčivé, ale žiadna Oscarová kreácia sa nekoná. Všímal som si predovšetkým Blanchettovú s Mooreovou, lebo sú to moje obľúbenkine, ale tie predviedli len svoj štandard. Prekvapivo dobre zahrali Everett a Driverová. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krátce po sobě vyšly tři zajímavé záležitosti podle Wildea. Po Manželovi ještě Jak je důležité míti Filipa (2002) a Vějíř lady Windermerové (2004). Je příjemné mít po ruce tyto zdařilé adaptace, lépe se pak pracuje s předlohami, protože ne vždy je možné dojít si do divadla a pouze si číst divadelní hry bývá dosti ošidné. Snad jen to téma Suezského průplavu Manžela dostatečně zpřítomňuje i pro dnešního diváka. Nicméně co naplat, když tato generace nabízí alespoň Julianne Moore jako Cheveleyovou, zatímco rok 1935 měl v téže roli Brigitte Helm a to je věru nesmrtelný top. Jářku herectví nelze nikdy podceňovat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama