Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně bohužel slabší adaptace Wilda než třeba Vějíř lady Windermerové nebo Jak je důležité míti Filipa. Snad dílu neprospěla větší politizace, snad mi nesedlo obsazení, nevím, na koho nebo co jmenovitě bych vinu shodila, ale ač mám tyhle okostýmované konverzačky ráda, Oliver Parker si mě nezískal... (Co si mě ale získalo, to byly šaty Cate Blanchett - nádhera!) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj drahý otče, když jde člověk na návštěvu, je to proto, aby marnil čas druhých, ne svůj vlastní." Netuším, zda je na vině má neomluvitelně dlouhá divadelní absence či se jedná o příznaky propukající senility, ale já jsem se u tohoto snímku královsky bavil. Hlavním podezřelým z mý skvělý nálady je lord Arthur Goring, kterej jako noblesní povaleč disponoval úchvatně cynickým pohledem na aristokratickou etiketu, ale měl kolem sebe i několik dalších podezřelejch, kteří si svý role rozhodně užili. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Filmy na motivy historickejch divadelních inscenací asi nebudou nikdy muj šálek čaje a nejspíš si příště budu hodně rozmejšlet, jestli si takovej biják pustim jen na základě pozitivních hodnocení. Kritizovat minimální výpravu nebo až otravný množství dialogů by asi vzhledem k námětu nebylo fér. Naopak se ale nezdráhám označit námět za nepříliš zábavnej nebo dokonce humornej. Tenhle styl humoru holt neni nic pro mě. Za mě velká nuda, který však musim k dobru příčíst dobovou atmosféru a solidní casting. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Úžasná, konverzační komedie, kde jeden břitký dialog střídá další a tak vůbec nevadí lehce divadelní zpracování. Nejdokonalejší byly scény, když Minnie Driver koulela očima jak ni Rupert Everett házel balící pohledy. Ale ono celé obsazení je de luxe. Tento film ve mě navodil pohodový, velmi příjemný pocit a skvěle jsem se bavil. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako u jiných konverzaček, i tady odpovídá výsledek hlavně obsazení. A to je rozhodně lahůdkové. Ze všech zúčastněných si své party nejvíce vychutnali Rupert Everett a Julianne Moore. Ale je třeba říci, že jejich role jsou těmi nejvděčnějšími. Oproti naší televizní verzi je tahle hlavně nepoměrně výpravnější, ale to mi připadá samozřejmé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama