Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

mirror 

všechny recenze uživatele

Divadelná záležitosť, niet tu jedinej „akčnej“ scény, celé to zaváňa ohobľovanými doskami. Tvorcovia sa mohli posnažiť a film viac rozpohybovať a niektoré scény umiestniť do exteriérov. Na divadelnú hru môžem ísť predsa do divadla. Dej plynie v dialógoch, ktoré interpretujú kvalitní charakteroví herci, je tu zástupca takmer z každého kontinentu :-) Ich výkony sú presvedčivé, ale žiadna Oscarová kreácia sa nekoná. Všímal som si predovšetkým Blanchettovú s Mooreovou, lebo sú to moje obľúbenkine, ale tie predviedli len svoj štandard. Prekvapivo dobre zahrali Everett a Driverová. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Klasický Oscar Wilde adaptovaný nie len s úctou, ale tiež evidentným nadšením. Radosť sledovať, na konci mi prišlo ľúto, že sa s týmito postavami a ich bezchybnými hereckými predstaviteľmi (bez jedinej výnimky!) musím rozlúčiť. Nenáročná, ale inteligentná a stále aktuálna zábava na tej najvyššej úrovni! ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu slabost pro anglický filmy a zvlášť z tohohle období. Taky mám ráda Minnie Driver, Cate Blanchett, Ruperta Everetta a Jeremy Northama a myslím, že Julianne Moore musí milovat každý, zvlášť když hraje potvoru. Bohužel mi to nedalo a musel jsem srovnávat s Jak je důležité míti Filipa a to vyhrává na plný čáře. I tak je ale Ideální manžel milá podívaná! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"V sezóně mluvím vážně jen první úterý v měsíci. Od 12ti do tří." :) Předloha je vynikající, pětice hlavních postav brilantně vybrána a Rupert Everett je podle mého názoru specialista na typy těchto postav a konkrétně i tohoto prostředí. Minnie Driver je roztomilá a Jeremy Northam se podle mě narodil přímo pro ztvárnění elegantních a galantních mužů, kteří budou své choti do konce života vykat :D :D Spolu s Jak je míti důležité míti Filipa (opět s Rupertem Evertem) - je tento film jednou z nejlepších adaptací od Oscara Wildea. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Úžasná, konverzační komedie, kde jeden břitký dialog střídá další a tak vůbec nevadí lehce divadelní zpracování. Nejdokonalejší byly scény, když Minnie Driver koulela očima jak ni Rupert Everett házel balící pohledy. Ale ono celé obsazení je de luxe. Tento film ve mě navodil pohodový, velmi příjemný pocit a skvěle jsem se bavil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama