Reklama

Reklama

Donald's Decision

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 1942, 4 min

Hrají:

Clarence Nash

Obsahy(1)

Krátký snímek z 2. světové války patří do žánru americké propagandy proti nacistickému Německu. Donaldovi se zjeví jeho svědomí - anděl, který mu radí, aby investoval peníze do válečných dluhopisů, a ďábel, který mu říká, aby si peníze nechal pro sebe. Snímek není jen klasickou animovanou groteskou s populární animovanou postavičkou, ale slouží zároveň i jako velká dobová reklama na koupi válečných dluhopisů. (ČSFD)

(více)

Recenze (4)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Další nechutná kačerodonaldovská propaganda ve stylu přispějte na válku. Začátek dílu, kdy se mezi sebou škádlí dobré a zlé donaldovo já, je celkem vtipný, a jen proto tenhle kousek neházím do odpadu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takovou propagandu zrovna nemusím. Škoda, že s k to mu propůjčili v této animované grotesce. Ze začátku se to celé vyvíjelo docela slibně a hlavně to bylo vtipné, ale pak se to zvrhlo. Malé děti budou mít po shlédnutí tohoto příběhu zřejmě spoustu otázek. ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Něco proti čistokrevné propagandě za užití dětských symbolů? Má to koule, přeci. Byli byste raději, kdyby kolem ní byly naplácány další kecy? Já mám rád věci, co jsou jasný a přímý. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, i zlaté časy Disneyho studií měly svoji temnou kapitolu - v období války kromě vtipných antifašistických filmů jako Der Fuehrer´s Face vznikala i taková čistokrevná propaganda, která se nedá hodnotit jinak než odpadem. Navíc se jedná o zpotvořený remake grotesky "Donald´s Better Self". ()

Reklama

Reklama