Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický podnikatel Ricky Masters (Paul Bettany) se oženil se slušnou a společenskou Madeleine (Olivia Williams), nyní je ale daleko více přitahován její sestrou Dinah (Helena Bonham Carter). V dívce vidí nespoutaný živel, při pohledu na svou chladnou manželku by rád směnil za bohémskou nevázanou malířku. Začne si s ní románek, ale ani poté, co Dinah otěhotní, není schopen opustit svoji manželku a zhrzená žena odjíždí do Francie. Tím ale všechny životní zvraty pro všechny tři rozhodně nekončí. Osud je vždy nakonec svede zase dohromady... Příběh filmu vychází z novely Rosamondy Lehmannové The Echoing Grove. (Morien)

(více)

Recenze (26)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Heart of Me aneb srdce se nedá rozpůlit na dvě poloviny - Rozum a Vášeň. Nejklasičtější z nejklasičtějších milostných trojúhelníků se dočkal už nespočetně variací, ale tento pokus irského režiséra v propadlišti času nezapadne. Sází na herecká esa, přesvědčivé a přitažlivé exteriéry i interiéry 30. let a konečně na nápaditě zfilmovaný triviální příběh. Zdánlivá klišé tu nejsou do počtu pro publikum, ale jsou pevnou součástí celku, nepůsobí ani samoúčelně, ani vypočítavě, ale naléhavě a film drží v kompaktnosti. Celkové vyznění filmu je veskrze pozitivní a tkví v umění odpouštět druhým, kteří nám jakkoli citelně ublížili. A také v umění odolat zapovězeným ženám, z čehož mohou vzejít problémy nejen soukromé:) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Snímek o životě dvou sester, jedné šťastně vdané, se synkem, chladně krásné, a té druhé, úplném opaku,bezprostřední energické ženě, svobodné a do které se zamiluje právě švagr, to vše lemováno studenou Anglii , jíž už obchází příchod druhé světové války. Drama o vášni, touze, ale také ztrátách, smrti,a smutku, který je bezbřehý jako oceán...jen čas možná smyje rány, které sestry prožily.Vynikající Helena Bonham Carter a Paul Bettany, do kterého bych nikdy neřekla, že se své role takhle zhostí. Skvělý zážitek. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chladná sestra, hysterická sestra a na pověsti rodiny lpící matka vytyčily smrtonosný trojúhelník, do kterého se jako do pasti chytil velice slabý muž. Na překážku tomuhle vztahovému retru jsou krkolomné dialogy i krkolomné zvraty ve vztazích a časté zneužívání deus ex machina v podobě náhlé nemoci, války, havárie, nebo různých dalších tragédií . Nejvíc ale filmu ubližuje rozbředlá sentimentalita, která jednoduše nudí. A vzhledem k tomu, že svým charakterem není žádná z postav sympatická a není důvod jí fandit, se pocit nudy ještě prohlubuje. /13. 4. 13./ ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, se skutečně mega tragickým příběhem i závěrem. Škoda jenom, že je to až tak přehnané. Je těžké udržet takový příběh ještě před hranicí lehké trapnosti, protože pokud bolest a tragédie postav nezasáhne diváka tak jak by měla, divák se může cítit atakovaný cizími problémy. A když vezmu do úvahy i fakt, že Bonham Carter (jako jinak vynikající herečka, především komedií) poněkud přehrává, některé scény už jsou pro mne neseriózní, tedy směšné. Taky škoda, že se tu musely obě dvě herečky ukázat nahé, což mi kazí každý film. Ale Olivia Williams hraje výborně, film má výbornou hudbu i scénář, a Paul Bettany je prostě Paul Bettany. Dobře se mi na film koukalo, a nenudil mne, ale měl by mít ještě mnohem silnější působivost, a tu žel nemá. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi tento milostný trojuholník nepripadal nijako výnimočný až na to, že ide o sestry, čo je podľa jednej z nich trochu zvrátené( ako pre koho, že?). Film je však zaujímavo prestrihaný a medzi postavami v príbehu dochádza k niekoľkým zvratom. Pôsobí trochu komornejšie, ale vďaka hereckým výkonom to vôbec nevadí. Podobné filmy zvyknú mať silný hudobný doprovod. Tu som ho síce nezaznamenal, ale hudba splnila účel. Potešil ma zaujímavý záver s bombardovaním Londýna. 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Olivia Williams získala filmovou cenu British Independent v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na britském Isle of Man. (Terva)
  • Paul Bettany byl oceněn filmovou cenou Evening Standard British v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama