Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého policisty Todda Russela je velice úspěšný spisovatel detektivních románů. Před deseti lety vyšetřoval masové vraždy, které se nepodařilo objasnit. Vraha po letech začal někdo napodobovat a všechny důkazy směřují k Toddovi... Todd Russell píše detektivky a při autorském čtení předvede úryvek ze své nové knihy. Večer ho pak bolí hlava a jeho přítelkyně Lori se ho snaží dostat k doktorovi. Detektivové vyšetřují vraždu v prádelně, která je v pořadí již třetí podobná. Jedinou stopou je úlomek nože, který nalezli v těle mrtvého. Vrah jim navíc vždy zavolá, kde je tělo. V myčce aut je zabit další muž a inspektorovi Wolcottovi opět zavolá vrah, aby ho tam navedl. Také mluví o evergreenu, což detektivové zpočátku nechápou. Pak si však Wolcott vzpomene na vraždy v Evergreenském parku před deseti lety, které vyšetřoval tehdejší policista Todd Russell; vrah nebyl nikdy dopaden... Todd požádá Lori o ruku a objedná se k lékaři na vyšetření hlavy. Odpoledne mu zavolají z nemocnice, že tam zemřela Caroline Sternová, která tvrdila, že je jeho matka. To Todd popírá, protože jeho matka Valerie je naživu. Detektivové zatím prostudují vraždy z Evergreenského parku a zjistí, že případy jsou úplně stejné. Tehdy bylo zavražděno deset lidí, nyní jsou zatím čtyři. Detektivové jedou za Toddem, který je vyhodí, protože kvůli tomuto případu se mu zhroutil celý život a on odešel od policie. Pak jede do nemocnice, kde v pozůstalosti Caroline najde články o sobě, dopisy, které mu jsou adresovány jemu, a také svůj rodný list. Todd jede za matkou a tam se dozví, že ho rodiče těsně po porodu adoptovali. Todd chce o té ženě vědět víc a najme si detektiva Charlieho, aby mu zjistil, kdo je otcem, který není v jeho rodném listě uvedený. Sám pak hledá Joanu Carterovou, která navštěvovala Caroline v nemocnici. Mezitím dojde k několika dalším vraždám, které kopírují starý případ. Detektivové jsou bezradní, a tak znovu prověřují staré vyšetřování. Od Toddových bývalých kolegů se dozvědí, že Todd byl posedlý a někteří se domnívali, že v tom jede... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

rawboy 

všechny recenze uživatele

Kdo je onen tajemný vrah jsem věděl při jeho prvním pobytu před kamerou. To není pro pana režiséra nejlepší vizitka. Nepatřím k divákům, kteří hned poznají pachatele a pak si vychutnávají jak hlavní hrdina rozmotává zapeklité klubko indicií a vyřeší zdánlivé neřešitelné, takže jsem vydržel silou vůle až do konce a čekal alespoň na nějakou smysluplnou pointu - marně! ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Slušná starší kriminálka, která sice nepřináší mnoho nového, ale zápletka je dobrá, výkony herců taktéž, takže na jedno shlédnutí se dá doporučit. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Spisovatel, jehož nejčastější věta je „Bolí mě hlava“, jeho přítelkyně, která nechce skončit s chlapem „jako byl můj otec, jako ta svině fotr!“, sériový vrah, který kopíruje 10 let staré vraždy a rána osudu „když člověk zjistí, že není ten, za koho se má“. Hodně průměrná a ke konci překombinovaná detektivka. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý krimi thriller, taková australská "napodobenina" krimi formátu o sériovém vrahovi, který se mstí, respektive závidí své "hlavní oběti". [6/1O] (Dead End, AUS, krimi thriller) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama