Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (279)

HAL 

všechny recenze uživatele

Po hyperšpatné dvojce je Cube Zero vcelku příjemným překvapením, ale velice dobré jedničce, která by si ze série jediná zasloužila označení "kvalitní horor", pořád nesahá ani po kolena. Parta nechápajících lidí v kostce tu tentokrát hraje podružnou roli a hlavním postavou jsou dva obslužní technici najatí "těmi nahoře" na to aby testovací subjekty pozorovali a zaznamenávali jejich činnost... aniž by ale pořádně věděli co a proč vlastně dělají. Dokud jde jen o tohle, všechno funguje skvěle, napětí by se sice nedalo tak docela krájet, děj je spíše hloupý než chytrý, ale je to vcelku fajn, v jednu určitou chvíli dokonce hodně fajn horor. Pak se ale na scéně ukážou doteď tajemní "ti nahoře"... a všechno jde o háje, protože z hororu se film rázem posouvá do neskutečně cheesy céčkové skoroparodie s uberšílenými jednookými padouchy a nesmrtelnými cyborgy (odstranitelnými pouze kopancem do varlat). Naštěstí film i potom, přes vzrůstající demenci scénáře, spěje ke svému závěru dostatečně rychle a na konci přichystá i jedno milé pomrknutí na pamětníky jedničky. 5/10 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ježiši kriste to bola zase nuda... to bolo len zase samé bla bla bla ja nechcem umrieť bla bla kocka bla bla máš snáď lepší nápad bla bla BLA... nebavilo ma to ani keď toto pokračovanie začalo všetko poodhalovať a bol tam ten okuliarnaty nerd. A toho starého kreténa s tým okom by som roztrhla ako pitbul. Fuj vyzeral tak slizko a nechutne, že ma striasalo pri pohľade na neho... Nuda ako pri predošlých.. ale aspoň ten koniec za niečo to málo stál... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Porovnateľné s jednotkou a určite omnoho lepšie ako dvojka. Jednotlivé pasce boli vynaliezavé a smrť v nich naozaj strašná. Na filme však bolo najlepšie to, ako to na konci príbehovo pekne zaklaplo ku jednotke a ako sa vysvetlila podstata toho blázna, ktorý bude hlavnou postavou v jednotke. Ten kto videl prvé dve časti, nemal by si nechať ujsť aj tento diel (prequel). 70/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený, napínavý a "zábavný" diel, už preto, že je tam vidieť, kto riadi celú tú Kocku. Nechýba tu trocha akcie a nie je to síce najlepší diel, ale určite vás to nesklame. Ja by som to videl asi takto. Prvý diel kocky je bezkonkurenčne best. Hypercube je zas o niečom akoby úplne inom a Cube zero sa zas vracia k pôvodnému dielu. Páčilo sa mi že autori nadviazali zas na prvý diel a ako tak všetko vysvetlili. A určite je to najbrutálnejší diel zo všetkých. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kostka 0“ není nijak skvělým filmem ve srovnání s prvním dílem. Jenže když ji srovnáte s „Hyperkostkou“, uvědomíte si, že je to zase alespoň částečný posun nahoru. Alespoň trochu. Pozitivní je, že se konečně dovídáme něco nového, co je zajímavé a co by klidně stálo za to, aby bylo rozvinuto v dalším filmem, což bylo i v roce 2011 oznámeno, ale zatím k realizaci nedošlo. Osobně by mě ale celkem pokračování zajímalo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama