Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pôvodná kocka bola lepšia, atmosferická záležitosť dobre napísaná a zfilmovaná. V druhom dieli sme mohli vidieť neschopnosť režiséra, pojať príbeh tak jednoducho a stručne, že sa v ňom divák postupne začal strácať. Tretí diel je už trochu iná káva. Postavy aj keď sú síce otravné, príbeh dostáva novú šancu k rozvoju a režisér pridáva nové dialógy. V porovnaní s prvým dielom je to krok späť a tvorcovi rozhodne nerobí hambu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak a o kostce známe skoro vše. kromě toho kdo jsou ,,ONI" a proč?. teď již víme, že jsou tu i zaměstnanci, kteří musejí za každé situace zachovat klid. no a dozvíme se (na konci), kde je owen. jednička se mi líbila. nula není ve způsobech smrti tak překvapivá, což je škoda, protože o zvláštní a zajímavou smrt tu má jít především. mělo to asi dohnat rozvinutí příběhu do reality. sice to není nuda, ale nevím, radši to zkusíme jinudy! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak udělat pokračování filmu, který prakticky pokračování mít nemůže protože z předchozích dílů bylo mnoho otázek? No tak uděláme začátek jak vše vzniklo. Film samozřejmě na první film nemá, ten byl výborný, ale po sračce jménem Kostka 2: Hyperkrychle to působí skvěle. Gore funguje jak má, příběh je sice takovej nedomrlej hlavně ta pitomost s vojákama, ale je celkem fajn, pocit uzkosti koluje všude a na diváka to dobře působí. Herci působí celkově dobře, jen ten černoch mi tam celkem vadil. Hudba je ze všech dílů nejlepší. No pokud je nuda a chcete vědět jak Kostka vznikla směle do toho. A jestli vznikne další díl jak se jen bude jmenovat? Kostka 3??? ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami...jak sami vidíte, zvolil jsem 5. Třetí díl Kostky se stylově vrací k 1. dílu (rozhodně správný krok). Mnohé se zde vysvětluje a taky se tu znovu objevuje agresivní negr (stejně jako v jedničce ;o) ). Krásné pasti, krásné "hebání" => KOSTKA jak má být. Stále se ovšem nedozvídáme, PROČ existuje KOSTKA (pardon, ale vysvětlení, že jde jen o zábavu nepovažuji za vysvětlení...) a PROČ si vybírají PRÁVĚ ti a ti lidi. BTW, aspoň víme, kdo byl (a jaké zaměstnání měl) retarďák v 1. dílu ;o) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem viděl před 7 lety a naprosto nic si z něj nepamatuji. Kostka je dílo, kde byl už druhý díl navíc a jen se chtěl svézt na vlně staršího kolegy. Příběh je zde naprosto žalostný. Postavy jsou krajně nesympatické a marně hledáte někoho, komu byste mohli alespoň trošku fandit a ve výsledku tak pouze doufáte v bolestivou smrt všech zúčastněných. Jednotlivé místnosti a pasti v nich jsou bohužel po chvíli strašně stereotypní a nudné. Dojem zachraňuje několik explicitních záběrů poprav. Film docení pravděpodobně pouze milovníci předešlých 2 dílů. [27 %] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama