Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě celkem překvapuje takhle vysoké hodnocení. Čekal jsem tak 30% max. Tenhle film neměl vzniknou, je to hloupé, nepromyšlené, nudné a jediné co tomu trošku zvedlo dívatelnost byl ten jaryn bez oka, co přišel udělat dole pořádek. Celé to působilo jako nějaká špatná parodie. Baba co se probere v kostce po jakési velmi špatně natočené vzpomínce a hned je nejchytřejší na světe bez trošky strachu, naprostá tupost a když už chtěli navázat před jedničku, tak měli týpka na konci aspoň vyholit! Navíc je tenhle film můj vítěz zlaté maliny za hudbu, horší soundtrack jsem v životě neslyšel! Hraje zde snad všechno, od westernu po elektro! Jedna hvězda je jenom za toho bezokatého idiota. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Je to voda!" Ne, nebyla to voda. Báječné entrée s postupným rozkladem bez využití počítačů - prostě krvavý rozpad na cucky. Nic si nepamatující oběti se znovu ocitají v důmyslném vězení, z něhož sice cesta vede, ale skrze rozličné pasti není vůbec jednoduchá. Kostka 0 částečně vysvětluje to, co bylo v prvním filmu tajemstvím, ale vůbec to nevadí, jelikož příběh je dostatečně napínavý. Nechybí samozřejmě neúspěšné pokusy projít překážkou, kdy v jedné cele čeká masožravý virus (Cabin Fever 2002) a v jiné vás to roztrhá na kusy. Eric Wynn, jeden z pracovníků kontrolního centra, je nebezpečně zvědavý, za což je třeba nést následky. Po letech jsem opět spokojen a hodnocení ponechávám. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ježiši kriste to bola zase nuda... to bolo len zase samé bla bla bla ja nechcem umrieť bla bla kocka bla bla máš snáď lepší nápad bla bla BLA... nebavilo ma to ani keď toto pokračovanie začalo všetko poodhalovať a bol tam ten okuliarnaty nerd. A toho starého kreténa s tým okom by som roztrhla ako pitbul. Fuj vyzeral tak slizko a nechutne, že ma striasalo pri pohľade na neho... Nuda ako pri predošlých.. ale aspoň ten koniec za niečo to málo stál... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Hyperkostku" jsem neviděl, nicméně téma se zde propadá do stále větších hlubin béčkového žánru. Pokusy o vysvětlení nebo naznačení, jak že se to vlastně všechno má, mi přišly spíše směšné a zajímavých momentů má rozhodně méně než originál. Doufám, že už se nebude dál těžit tam, kde už je všechno vytěžené. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Kostka 0" má hned několik pozitiv... Konečně se objevuje pořádně sympatická postava (mladý přeběhlík). Konečně někoho napadlo zapracovat na hudbě a dát jí ty správné grády. A konečně vidíme KOSTKU nejen z pohledu umírajících subjektů, ale také z pohledu lidí "tam venku". Neuškodily ani scény mimo kostku, i když občas působily jako z jiného filmu... Hlavním negativem je posun v žánru. Z horroru se sci-fi prvky se nám stalo sci-fi s horrorovými prvky, což znamená, že se téměř úplně vytratilo nepříjemné mrazení v zádech. Navíc... Občas se někomu povede i nějaká hláška, která však působí - vzhledem k okolnostem - nereálně až nevkusně. A konec? Jen o ždibíček horší než v prvním díle.;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)

Reklama

Reklama