Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Kostka 0" má hned několik pozitiv... Konečně se objevuje pořádně sympatická postava (mladý přeběhlík). Konečně někoho napadlo zapracovat na hudbě a dát jí ty správné grády. A konečně vidíme KOSTKU nejen z pohledu umírajících subjektů, ale také z pohledu lidí "tam venku". Neuškodily ani scény mimo kostku, i když občas působily jako z jiného filmu... Hlavním negativem je posun v žánru. Z horroru se sci-fi prvky se nám stalo sci-fi s horrorovými prvky, což znamená, že se téměř úplně vytratilo nepříjemné mrazení v zádech. Navíc... Občas se někomu povede i nějaká hláška, která však působí - vzhledem k okolnostem - nereálně až nevkusně. A konec? Jen o ždibíček horší než v prvním díle.;-) ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Po vynikajúcej jednotke a dobrej dvojke som sa tešil, že sa konečne dozviem odpovede. Nestalo sa. Dostali sme sa síce konečne aj mimo kocku, ale asi v nejakej forme komédie. Bol to úplne zbytočný diel, ktorý vôbec nič dôležité neprezradil. Síce sa opäť objavili pasce a farebnosť miestností, no vyzeralo to, akoby to bol starší film, než bola dvojka. Škoda. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

SPOILER ke konci pro neznalce 1.filmu. Dlouho jsem se 2 a 3 vyhýbal, páč jsem měl dojem, že by mi to zkazilo atmosphéru 1. Ale, když už ji znám tak dlouho, sem si řekl, že to prubnu. Takže...1 je př. za málo peněz, HODNĚ muziky. 2 je v podstatě zbytečná a 3 je návrat ke kořenům a to v některých př., doslova...mundůry se jmény, růz. barvy místností, průzkumná sonda v podobě boty a kreativní zranění (TOP je hned to 1.) neslučitelná se životem (fakt jsem si na chvíli myslel, že je to jen voda:) Nejvíce to připomíná delší díl 90tkových Outer Limits. Které jsou pro mne takovou trvalkou, jako např. Sliders. V obou př. jde o výrobek těch trapičů puků ze severu USA, jejichž SF tv produkci, jsem měl vždy rád. Pan Jax byl sice roztomile excentrický, ale do tohoto filmu se mi jeho postava, zrovna moc nehodila. Až do jeho příchodu, měl totiž film mysteriózo atmošku, chvílemi až lehce thrillerovou. 4 bych dal stejně, ale za ty posl. 3min. oba palce nahoru. Ty jsou pro mě totální lahůdkou. Plus za ten pravý a jediný(?) způsob, cesty ven. Též bych více ocenil, více děje v Kocke než mimo ni. Oceňuji design místností, který mi vskutku ewokoval něco jako prototyp. Jen by mě zajímalo, zda jsem správně pochopil, jak tedy velmi pravděpodobně dopadl onen ´´dementní´´ autista z 1. Vždycky jsem byl totiž naštván, že přežil ze všech zrovna on a ne třeba Ezri. Vejdi do světla, můj synu.:))) Dle tohoto filmu by to mělo býti jasné, já si ale přesto tím 100% jist, nejsem. A též v rámci této trilogie, bych moc nesázel na to, že Rains (dle zdejšího popisku krásná, ehm...ani ne) opravdu utekla. V každém případě to není špatné skore, 2 ze 3 filmů stojí za to. Ale je dobře, že to moudře ukončili, páč bych fakt nechtěl další nekonečnou SF/H ságu, vydojenou do mrtva. 3.5 A oceňuji samotného autora, že se opravdu (na rozdíl od jeho předchůdce) snažil býti v rámci možností, kreativní a svým skrovným způsobem i originální. Věříte v Boha? Ano/Ne. ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ale teraz som už vážne nasratý. Hneď prvá scéna kraľuje v mojom rebríčku najnechutnejších scén aké kedy vznikli. Toľko stupidity, dementnosti a bezradnosti sa len tak nevidí ani v najhoršom céčkovom braku. Rómovia vo vašom meste by boli lepší herci ako tí, na ktorých sa nanešťastie musíte pozerať pričom rozpočet je samozrejme 8krát väčší, než pri pôvodnej Kocke. Ľutujem peniaze aj čas zmárnený pri tomto nepodarku. Jediná pozitívna vec je návrat k vražedným pasciam. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gore bola asi jediná vec na celom filme, ktorá za niečo stála. Nemôžem sa rozhodnúť, či bola horšia táto, alebo druhá kocka. Toto síce malo aspoň hlavu a pätu, a viac to nadväzovalo na jedničku (ktorá ma mimochodom tiež nikdy moc nebrala), ale zároveň to bola ťažká nuda s príbehom na úrovni tých horších častí Krajných medzí. Že to natočil ten istý režisér ako Hardwired ma vôbec neprekvapuje, vo výsledku je to takmer rovnaký brak. 15% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)

Reklama

Reklama