Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Natočením tretieho pokračovania "Kocky" vznikla ďalšia filmová séria. Smelo tvrdím, že je to tá najzaujímavejšia a rozhodne najoriginálnejšia horrorová séria z kanadskej produkcie. Nemá to už tak silnú atmosféru ako prvý diel. "Cube Zero" dáva predovšetkým možnosť viacej porozumieť fungovaniu podivného experimentu, v podobe monotvárnych miestnotí so smrteľnými pascami. Neprezrádza však zbytočne veľa a stále si uchováva svoju bizarnú tajomnosť. Mimochodom, veríte v Boha? *** ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděla Kostku. Fakt hodně na mě zapůsobila a líbila se mi. O Kostce 0 jsem slyšela, že to není tak dobré. Teď tady navíc čtu názory, že Saw je lepší. No musím jim dát za pravdu. Ono sice horory takového druhu nepatří mezi elitu filmů (u mě), ale na tohle se i tak dalo dívat. Ano, není to tak propracované, není to jednička, všechno už tu bylo a spíš to někdy vyznívá jako nadstavovaná kaše, ale moc jsem se nenudila, spíš někdy přivírala oči, protože některé scény byly fakt hnusné. A asi to, že jsem původní Kostku viděla už dávno, má za následek, že tenhle film budu i přese všechno hodnotit jako tříhvězdičkový. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Krychle časově předchází dílu prvnímu. Pro jeho sledování však není příliš důležité první (dříve natočený) díl vidět, jedná se o samostatný příběh. Trochu temná a notně bizarní nízkorozpočtová sci-fi oddechovka. Přehnaně zkarikovaná postava hlavního zlouna film spíše než thrilleru přiblížila jakési absurdní grotesce, trochu mi přicházel na mysli Kafka, trochu Gilliamův Brazil, trochu Jeunetovy Delicatessen. Ale divákova latentně sadistická touha po krvi je ukojena několika vytříbeně brutálními pastmi, připomínajícímí ze všeho nejvíc legendární (a mou oblíbenou) sérii Saw, a proto zaokrouhluju nahoru. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený prequel Kostky, která nám pomáhá vyjasnit některé nesrovnalosti, které mohli během sledování prvního dílu nastat (u Hyperkrychle to nic nevysvětlí, tam se to ani nedá, to je slepá ulička). Film využívá pravděpodobně posledního triumfu, který ještě šel vymyslet, a to pozorování zvenčí, kde se také odehrává většina děje. Na scénu vstupuje v průběhu množství dalších postav, které parádně zamotávají děj, aby se pak na konci vše krásně vysvětlilo a vše do sebe zapadlo. Velkým mínusem je, že Cube Zero je sice povedený prequel, ale její samotný děj je naprosto o ničem, pastí je minimum, herci sice lepší, ale scénář taky vázne, hlavně na začátku. Lepší průměr. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto opravdu neberu. Po napínavé jedničce a ucházející dvojce je tato SCI-FI pro mě velkým propadákem. Sřídající se scény z dvou různých prostředí jsou sice vymyšleny dobře, ale uvítal bych více těch ze samotného bludiště Kostky než z dispežingu. Děj tak ztrácí napětí a nutno říci, že ti 2 hlídači (nebo jak je nazvat) jsou nuloví herci. No a pak na scénu přichází ten šílený machýrek, kapitán nebo jakou měl hodnost ten vůl? S ním a s jeho kecy jde děj po přímé ose prudce dolů. 1 hvězda snad jen ve vzpomínce na originální jedničku. 20% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama