Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jidáš Iškariotský. Vzdorovitý drobný obchodník s vínem. Nelíbí se mu, jak římští utlačovatelé zacházejí s jeho lidem. Jidáš chce radikální změnu. Když slyší zvěst o Mesiáši, vycítí, že přišel ten správný čas. Vyhledá Ježíše z Nazaretu, tichým hlasem promlouvajícího proroka, který káže o lásce, uzdravuje nemocné a umí utišit bolest. Jidáš se přidá ke skupině učedníků a najednou je naplněn úctou k Ježíši. Ale brzy se projeví napětí. Zatímco Ježíš používá duchovní moc a odmítá násilí, Jidáš uvažuje racionálně. Tento rozpor ideálů a Jidášova vzrůstající žárlivost vyústí vinou okolností ve spiknutí. Jak si velekněží a zákonící přejí, Jidáš musí dokončit skutek zrady. Ježíšův osud je zpečetěn polibkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

NEDOPORUČUJI! Ještě jsem neviděl horší zpracování Bible. Tento snímek se nejen vysmívá Bibli překroucením příběhů, ale i z Ježíše dělá hlupáka... ()

Damiel odpad!

všechny recenze uživatele

2 % - U některých filmů je snaha parazitovat na jiném snímku tak zjevná, až to bolí. Přesně to je případ televizního dramatu Jidáš. Na obrazovky šlo letos chvíli po uvedení Gibsonova Umučení Krista a krátce po vydání DVD s tímto kontroverzním filmem vyšel i Jidáš. Ve srovnání s Umučením přitom vypadá jako nedochůdče. O „příživnictví“ na Gibsonově filmu svědčí i fakt, že Jidáš byl natočený už v roce 2002, ale dva roky ležel šuplíku a čekal na svůj čas. A „shodou okolností“ to vyšlo do doby premiéry Umučení Krista. Že šlo o správný obchodní tah, o tom svědčí i čísla: Zatímco film nemá ani 90 minut, s komerčními přestávkami na reklamu dosáhl v americké televizi skoro dvou hodin. Název slibuje náhled na události okolo Krista očima Jidáše (Johnathon Schaech), jenže nic takového vás nečeká. Jidášovi je sice věnován větší prostor, ale šance pokusit se třeba o hlubší psychologickou sondu do Jidášovy duše, která by naznačila, co ho vedlo ke zradě, zůstala nevyužita. Film je ušitý horkou jehlou a je pouhou snůškou klišé a známých biblických faktů, obalených řadou nelogičností (Kristus sejmutý z kříže vůbec není od krve). Nějaké emoce budete ve výkonech herců hledat marně, navíc představitel Ježíše (Jonathan Scarfe) se na roli vůbec nehodí. Vypadá jako vysmátý týpek z pláže, kterému chybí jen pestrobarevné bermudy a brýle proti slunci. Ježíšovým slovům ze Scarfeho úst nevěříte ani zlomek sekundy. ()

tomkral0 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý film, spíše agitka se spoustou biblických chyb a nepřesností (záměna jmen Matěj a Matouš aj.). Souhlasím s uživatelem Aky. ()

Reklama

Reklama