Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý film, ktorý si môžete pozrieť, keď cítite miernu melanchóliu. Bol to pomalý, ale zároveň zábavný film. Povedal by som, že niektorým sa to môže zdať nudné. Je pravda, že dej je pomerne jednoduchý a na pár zvratov, ktoré má, si musíte chvíľu počkať. Vždy sa však deje niečo zaujímavé a tempo je slušné na to, aké to je. Ak vás ale nebavia dlhé mozgové romániky a dobové filmy, toto vás asi nebude baviť. 7/10 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že na téma milostného trojúhelníku už viděl a četl všechno a že ho nemůže nic překvapit. A najednou se objeví takovýhle film, který to vypráví zase ještě jinak, zajímavě, nepředvídatelně, s nečekaným vyústěním. Přidají-li se k tomu skvostně natočené Benátky, nádherné interiéry, kostýmy, bezchybní herci a zvláštní atmosféra, nenacházím jediné smítko, pro které bych filmu upřel poslední pátou *. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nečekala. Pro diváka, který se rád dívá na komorní dramatické romance by to mohl být velmi zajímavý počin. Kate rozjíždí vysokou hru, ale zahrávat si s láskou, to se nevyplácí. Ať už ji k tomu vedlo cokoli. Helena ve vynikající formě, Alison Elliott mě rozsekala a vlající Linus vyloženě zabodoval. Krásné role si střihla tahle trojice, jen co je pravda... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Postava Kate spisovatele Henry Jamese patřila k velmi provokujícím ženským figurám v době svého vzniku a i dnes je jednou z těch podivuhodných. Žena, která nechala ženskou pasivitu 19. století kdesi za sebou, aby svůj osud uchopila pevně do vlastních rukou. V roli antihrdinky Kate mohla Helena Bonham Carter použít všechen svůj herecký potenciál, aby vyjádřila morální ambivalenci své pachatelsko/obětní postavy. Pod Softleyho vedením, s kamerou Eduardo Serry byla pro toto psychodrama vybrána perfektní místa Londýna i Benátek. V Benátkách byl využit dokonce palác, v němž několik měsíců dlel u jisté americké rodiny sám stvořitel Kate Henry James. Nejen proto je toto i ostatní prostředí podivuhodně autentické. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jako bych to už někde viděla - jenže s vášní, která spaluje, s láskou, která bolí a s výkony, na které se nezapomíná... já však zapomněla a nemám vysvětlení - možná žádný podobný snímek neexistuje a já už měla kdysi čest s Křídly vášně z devadesátého sedmého, jen moje romantické nároky došly dramatických změn. I přes nespornou snahu Heleny Bonham Carter - je mi líto... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Niektoré scény boli natočené na rovnakých miestach, kde Henry James napísal predlohu "Krídla vášne". (Arsenal83)
  • Iain Softley dal mestám zobrazeným vo filme metaforický význam. Londýn sa stal symbolom európskeho bohatstva, tradície a dobrých mravov, zatiaľ čo Benátky sa stali metaforou krásy, dekadencie a pominuteľnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama